Sıvı soğutma montajı nasıl yapılır?

erenbalci

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Bir PC topladım da içerisinde Ryzen 5 7600X ve 4070 Ti var. Kasam MSI Gungnir 111r. Ben hata edip sıvı soğutmayı 3 fanlı MSI 360 aldım. Vatan Bilgisayar'da monte ederken üste sığmadığı için doğal olarak ön tarafa takmışlar radyatörü. Ön tarafta kasanın kendinden olan 3 fanın ikisini üst panele takmışlar artan 1 fanı da kasaya dönük şekilde radyatörün arkasına takmışlar.

Sorularım şu şekilde;
1) sizce sıvı soğutmayı 240 ile değişip üst panele mi takayım?
2) ileride işlemciyi yükseltirim düşüncesiyle sıvı soğutma bu şekilde kalsın mı? Yoksa sıvı soğutma ön panele takıldığı için sorun yaşar mıyım soğutmada falan.
3) değişmene gerek yok soğutmada sorun yaşamazsın diyorsanız da o radyatörün arkasına taktıkları ekstra fanı sökmeli miyim?

Kafanızı şişirdim arkadaşlar kusura bakmayın hiç anlamıyorum bu işlerden. Emek edip PC aldım kendi paramla öğrenciyim, soru işaretleri kalmasın kafamda istiyorum.

Hocam 3. Soruna gelecek olursak radyatörün arkasına takılan fanları sökme sökersen sıvı soğutucu nasıl soğuyacak?

360mm yi öne takmakla üste 240 takmanın neredeyse farkı yok hem öne taktığın için soğutucunun ömrü biraz daha üsttekine göre kısa olur. Kaliteli bir 240 alman ve üste takman bence daha iyi olur.

Hocam 3. Soruna gelecek olursak radyatörün arkasına takılan fanları sökme sökersen sıvı soğutucu nasıl soğuyacak?
Sıvı soğutucunun kendi fanları zaten ön kısımda. Artan fanı arkasına takmışlar. Normalde takılıyor mu bilmiyorum

Sıvı soğutucunun kendi fanları zaten ön kısımda. Artan fanı arkasına takmışlar. Normalde takılıyor mu bilmiyorum

Anladım hava içeriye doğru giriyorsa sorun olmaz. O şekilde kullananlar var.

Onde sivi sogutmanin zarari varmis gibi bir algi var ama neye dayaniyor bu anlamak zor acikcasi. Su an hic degisiklik yapmadan kullanabilirsin sistemini gayet.

Onde sivi sogutmanin zarari varmis gibi bir algi var ama neye dayaniyor bu anlamak zor acikcasi. Su an hic degisiklik yapmadan kullanabilirsin sistemini gayet.
Peki artan fanı sıvı soğutmanın arkasına takmışlar da onu çıkarmama gerek var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…