Sıvı soğutma nasıl takılır?

MeroXVI

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar yaklaşık 2 yıl önce PC aldım. Ekran kartı RX 6700 XT işlemci 7500F. Neyse bunlarla ultrada tüm oyunları akıcı oynadım. RDR2 Last of Us falan. Alırken sıvı soğutma da aldım takmamıştım şimdi aklıma geldi takmaya karar verdim. İlk sorum 2 yıldır takmamış olmam çok büyük bir hata mı, PC'me zarar gelmiş midir? Diğer sorum ise nasıl takacağım? Markası DeepCool 120 veya 220 ML olması lazım. Kasam da küçük değil gibi ama nasıl takacağım hiç bilmiyorum. Videolardan da anlamadım.

işlemci 80 e ulaşmıyorsa hava ile devam etmeni öneririm , üstünde bir macun ve fan olduğu sürece işlemciye zarar gelmez kendi ayarlar ısısını.

Stock soğutucuyla kullandığını varsayarak en baştan takmaman kötü olmuş fakat sistemine overclock vesaire yapmadıysan zarar vermemiştir. Sıvı soğutmayı takması da pek zor değil önce kendi soğutucunu çıkar radyatörleri koyacağın yeri belirle ve tak (en azından ben öyle yapıyorum radyatör sabitken bloğu takman daha kolay olur). Soğutucunu çıkarırken dikkat et anakartın arkasındaki braket yerinden çıkabilir sonra vidaları takamazsın. Eğer çıkarsa arka kapağı aç yerine oturt tekrar. Sonra termal macununu sür içinden çıkan vidalarla bloğu otur çapraz çapraz vidalarını sık çok sıkma tek seferde yerine otursun sonra caprazında ki sonra çaprazında ki şeklinde git tıkandığın yerde kutudan çıkan kılavuzdan bakabilirsin ya da YouTube'a modelinin tam adını yaz bulursun bir sürü video.

Kasan destekliyorsa üste tak. Montaj için kullanma klavuzuna, oradan pek birşey anlamadıysan da youtube'dan kurulum vidyolarına bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…