Sıvı soğutma önerisi

clkmichael

Hectopat
Daha fazla  
RAM
G.Skill Ripjaws V 16 GB (2X8) 3200 MHz DDR4 CL16
Ekran kartı
MSI RTX 3060 Ti VENTUS 3X OC LHR
Anakart
MSI PRO H610M-E
İşlemci
Intel Core i5 12400F Soket 1700
Arkadaşlar merhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi işlemcim için sıvı soğutucu almak istiyorum ancak kararsızım. Birkaç konu başlığında anakartın dahi sıvı soğutmaya etkisinden söz etmişler. İyicene kafam karıştı. PSU'nun W değeri de etki eder mi acaba? Almayı düşündüğüm iki adet sıvı soğutucu var. Fikirleriniz benim için çok önemli. Sistemimi ve almayı düşündüğüm sıvı soğutucuları aşağıya bırakıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Sistemim: Thermaltake Versa T25 550W kasa, MSI Pro H610M-E anakart, Intel Core i5 12400F 1700 işlemci.

Almayı düşündüğüm soğutucular: "Game Booster tıtan 240 Rainbow 240mm sıvı soğutucu" veya "Game Booster Infinity 240 Black Edition ARGB sıvı soğutucu".

Son düzenleyen: Moderatör:

Game Booster markasından uzak durun hocam. Kule tipi yeter o işlemciye. Bütçe nedir?

Sıvı soğutma anakarta etkisi neredeyse hissedilmez bile. Kasayla daha doğru orantılı soğutucudan ziyade. 12400F için sadece oyun oynuyorsan sıvı soğutmaya hiç gerek yok zaten halihazırda bir soğutucuya sahipsen. Ama illa alacaksan Game booster yerine bunu öneririm en azından elinizde kalmaz.

BÜtçen 2000 civarına çıkarsa ben de bunu öneririm. Kullanıyorum ve çok memnunum 5600X ile. Ayrıca sitemine 3 fan eklemişsin gibi bir sarfiyatı var sisteminde. Hatta stok soğutucunu söktüğünü farz edersek 2 fan diyelim. Sıkıntı olmaz yani PSU konusunda.

Game Booster markasından uzak durun hocam. Kule tipi yeter o işlemciye. Bütçe nedir?
Hocam sadece oyun oynuyorum overclock vs yapmayacağım. Gerçekten hayalimdi şöyle kasa tepesine çift fanlı bir sıvı soğutucu. Görüntü anlamında benim çok hoşuma gidiyordu ve en sonunda sizlerin de tavsiyesi ile alacaktım ancak biraz araştırma yaptıktan sonra sızdırma gibi binde bir de olsa sistemi bozacak sorunlar okudum. Sistemi dizmek benim için pek kolay olmadı. Dolayısıyla o binde bir riski almaktan çekindim. Bilsem ki o risk başıma gelmeyecek direkt alırım.. Kule tipi iyi bir soğutucu almak şu durumda daha mantıklı geldi. Kule tipi için bir öneriniz olacak mı?

Bende şu an dizmeye kalksam 25-30K'lık sistem var ve inan hiç sızdırma düşüncesi bile aklımdan geçmedi. Senin sadece buna takılmanı da istemem. Belki sızdırmaz ama misal kule tipi soğutucu fanı kısadevre yaptırıp bilgisayarın pahalı bir parçasını arızalandırır. Yani ihtimal her zaman var. Ama öyle sızdırma falan çok çok kullanılmış, borularına çok fazla zarar verilmiş modellerde olur. Kule tipi için ID-Cooling modellerine bakabilirsin. Hemen hemen hepsi gayet kaliteli ve bir çok forum kullanıcısı da önerir.

Hocam o kadar arada kaldım ve kararsızım ki yorumunu okuyunca da sıvı soğutmaya döndüm Bahsettiğin Corsair için bazı siteler 1700 desteğini yazmamış bazıları yazmış dolayısıyla soket desteğini tam çözemedim ama daha detaylı araştıracağım. Sen bir kullanıcısı olarak ses, performans ve sağlamlık adına bir sorun yaşamadıysan benim için yeterli.

Birbucuk senedir ilk aldigim gunku gibi masallah diyeyim. Senin ana karta da uyumlu diye biliyorum ama senin icin simdi kutuyu bir kurcalayacagim.

Benim Am4 soketime yaptiktan sonra elimde olanlar bunlar. Uyumludur senin ana kartina bence.

Kutusuna baktim simdi. Bu urun ciktiginda 1700 yoktu sanirim. Corsairden talep edebilirsin. Ucretsiz gonderiyorlar diye biliyorum.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim ilgine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…