Sıvı Soğutma Tavsiyesi

• Konuyu başlatan loser
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 9.747

loser

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemim şu şekilde;

Kasa: Cooler Master Elite 130

Anakart: Asus Maximus VI Impact (mini- ITX)

İşlemci: Intel 4690K

Bellek: (2x4) 8 gb G Skill Trident X 2400 MHZ CL10

SSD: Samsung 840 EVO 120 gb

Harddisk: WD 3.5" 2TB Caviar Green Sata 3.0 64MB Cache intellipower

Güç Kaynağı: Corsair Cx600M

Kısmetse 15-20 gün içerisinde Asus STRIX-GTX970 ekran kartı ile birde sıvı soğutma alacağım.

Soğutma olarak aklımda ilk Cooler Master Seidon 120M modeli vardı. Ama türkiyede bulamadım muadili olan Seidon 120V'yi Nova bilgisayarda olduğunu gördüm. yaklaşık fiyatı 230 TL civarı.

İşlemci overclock yapacağım kafamda 4.5-4.7 GHZ hız aralığında çalıştırmak var tabi şuan yapmayabilirim yani ileriye dönük düşüncem bu şekilde şuan stock hız yeterli olacağını düşünüyorum.

Şu sıralar Cooler Master Nepton 120XL ürününü araştırmaktayım 400 TL bir fiyatı var sizce bu fiyat aralığına çıkmaya gerek varmıdır ? Yoksa Seidon 120V işimi görür mü ?

Yakın zamanda işlemciyi yükte çalıştıracağım aktivite olarak GTA V olabilir sanırım.

Onun dışında ekstrem bir kullanıcı olduğumu düşünmüyorum.

Hocam biraz gereksiz bir öneri olacak ama elite 130 yerine thermaltake core v1 alın daha ferah bir kasa. Tavsiyem ise Seidon 120V'den uzak durmanız bir çok arkadaş pompa sesinden şikayetçi.

Hocam biraz gereksiz bir öneri olacak ama elite 130 yerine thermaltake core v1 alın daha ferah bir kasa. Tavsiyem ise Seidon 120V'den uzak durmanız bir çok arkadaş pompa sesinden şikayetçi.

Hocam ben bileşenleri satın aldım kullanıyorum yinede tavsiyeniz için teşekkürler.

Sıvı soğutma ile kasadan yana bi sorun yaşayacağımı sanmıyorum açıkcası zaten yer olarak en müsait elite 130 du benim için bu kasayı kurdum.

Nepton 120 XL biraz pahalı ama performansı nasıl acaba ?

Hocam ben bileşenleri satın aldım kullanıyorum yinede tavsiyeniz için teşekkürler.

Sıvı soğutma ile kasadan yana bi sorun yaşayacağımı sanmıyorum açıkcası zaten yer olarak en müsait elite 130 du benim için bu kasayı kurdum.

Nepton 120 XL biraz pahalı ama performansı nasıl acaba ?

CM-3.7.png

CM-4.2.png

4690K Auto Overclock

Bios'dan EZ MODE Performans seçtim. XMP açık Profil 1 de

Stock fan boşta değeri

Auto Overclock.jpg

Hcaom aynı işlemciden bende kullanıyorum ve Cooler Master 120v var . OC yaptım 4.5 ghz de çalışıyor . Hiç ısınma yok . Hemde ucuz . Gönül rahatlığı ile alabilirsin.

Hcaom aynı işlemciden bende kullanıyorum ve Cooler Master 120v var . OC yaptım 4.5 ghz de çalışıyor . Hiç ısınma yok . Hemde ucuz . Gönül rahatlığı ile alabilirsin.

Hocam beni düşündüren mini-ITX sistem kullanmam.

120 XL sanki bu formda daha etkili olacak gibi tabiki bu takıntımdan da olabilir.

Yapan varmı bilmiyorum çokta profesyonel değilim şuanlık overclock konusunda ama 5 GHZ de stabil çalıştırmak istiyorum işlemciyi

Tabiki bir çok kişi ne yapacaksın o kadar frekans ile ne gerek var diyebilir haklı olarak ama sadece bu hızda stabil bi sistem yakalayabilecekmiyim elimdekilerle merak ediyorum.

Resimde gördüğüm üzere sizin işlemciniz şuan 3.5 ghz . 5ghz yaparsanız benide etiketlerseniz sevinirim. Değerleri bekliyorum. Tekrar siteleri bir yokladım ama sizin bütçeniz 200tl di galiba yanlış hatırlamıyorsam. Sitelerde cm 120v den sonra fiyatlar direk 270tl üstüne fırlıyor. Ama yinede seçim sizin. İ5 4690K için tekrar söylüyorum. Cm 120v yeterli olacaktır fazlasıyla.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı