Sıvı Soğutma Tier List

Merhabalar. Ben de yeni bi sistem topladım daha 1 ay bile olmadı ancak bütçem kalmadığı için kaliteli bi soğutucu takamadım; 150 TL’ ye Intel’ in stock soğutucusundan hallice bişe aldım. (Hoş o bile şimdi 300’ ü geçmiş de, neyse.) İşlemcim mahalesef aşırı yük binince kendini kaybediyor ve 100 derecelere çıkıyor. Boşta da 40-50 arası seyrederken birden bire 80-90’ lara fırlayabiliyor. Ben işlemcide sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü oyunlarda vs asla kapanma yapmıyor, dışardan takviye soğutma uyguladığımda da değerler gayet düzgün seyrediyor 30-40 arası boşta, yükte de max 60 görüyor takviye soğutmayla. Ama takdir edersiniz ki; sürekli klima ve vantilatör karşısında kalmak insanı hasta ediyor, direk işlemciye de veremiyorum kasa benden taraf olunca. Tüm bu sebepler yüzünden; başta boru delinmesi, sıvı bitmesi vs sebepler yüzünden sıcak bakmadığım sıvı soğutmaya doğru epey bi kaydım. (Kule tipini; bilgisayarcı bi abim sakın alma dedi, nedenini sormadım.)
Bu bağlamda; yaklaşık 3000 TL civarı, çift fanlı bi sıvı soğutma arıyorum. Ben çok araştırdım bazı marka ve modellere de ulaştım ama; tam almaya karar vermişken olumsuz bi yoruma denk gelince vazgeçtim. Aşağıda topladığım kasamın iç ve dış özelliklerini yazıyorum; rica etsem, bana bütçeyi çok da dikkate almadan malzeme kalitesi ve soğutma gücü en önemli kriterler olmak üzere; tavsiyede bulunabilir misiniz? Tabi bir de yetkili servis meselesi çok önemli; kalkıp da ufak bir boru, conta değişimi vs için yurtdışına gidip gelmemeli ürün.

Sistemim:
Blueforce Spectra 6 RGB fanlı Midi Atx Mesh Kasa (Üstü ve ön tarafı delikli ızgara şeklinde, bir yanı plastikle kapalı, diğer yanı da temperli gerçek cam. Fanların 3’ ü önde, 2’ si üstte, 1’ i de arkada.)
MSI B560 Pro-E Intel 1200 Soket Mini Atx Anakart
Intel i7 11700KF 3.6 GHz 8 Çekirdek İşlemci
GSkill Ripjawsv Siyah DDR4 3600 MHz Dualband 2x16 GB Ram
Zotac TwinEdge Nvidia Geforce RTX 3060 8 GB Çift Fanlı Ekran Kartı
ADATA LEgend 750 Nvme M2 500 GB Kendinden Soğutma Plakalı SSD
Seagate Barracuda 1 TB HDD
Fsp Hydro K Pro 750 Watt 80+ Bronze Güç Kaynağı
Şu Anda Kullandığım ve Değiştirmeyi Düşündüğüm Soğutucu da: Aerocool Air Frost 2 9Cm 45.6CFM CPU Cooler

Bu arada; tavsiye edeceğiniz ürünün; fanlarının ses yapıp yapmaması, RGB olup olmaması hiç önemli değil. Çift fan ve güçlü olması yeterli. Üstteki 2 kasa fanını söktürüp onların yerine taktırmayı düşünüyorum. Ona uygun ölçüde tavsiye verebilirseniz sevinirim. Sanırım derinlik dediği fanların yerleşim yerlerini kapsıyor, ürün bilgilerinde derinliğin 35,5 cm olduğu yazıyor.

Merhaba. Hala ürünü kullanmakta mısınız? Memnun musunuz? Bir de işlemciniz nedir tam olarak? Ben de bunun 240mm olanını almayı düşünüyorum da, sizce tek fan eksik olması dışında kalite olarak aynı performansı verir mi?

Son düzenleme:
cooler master masterliquid 240l v2 kullanıyorum a veya s tierine bile layık diyebilirim ryzen 5 5600 işlemcim var 30 derecede boşta oyunlarda ise 55 max 65 olur diyebilirim

Lianli galahad ii trinty performance mi yoksa artic liquid freezer ii 360 mı daha iyidir sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…