Sıvı soğutma ve termal macun hakkında

LaWbr1ngeR

Kilopat
Öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar. Ben düşük bütçeli bir bilgisayar toplamayı planlıyorum. Fakat sorun şu ki pek bu tür şeylerle ilgili bilgim olmadığından, size sormak istiyorum. Bu sıvı soğutma sistemleri Vatan Computer'da en az 785 TL'den başlıyor ve çok pahalı. Bir de "termal macunlar" var, bunlar epey ucuz. İllaha bu sıvı soğutma sistemleri lazım mı yoksa sadece termal macun sürdürsem olur mu?

*Sorun Çözüldü Yardımcı Olan Herkese Teşekkürler*

Son düzenleme:
Çözüm
Düşük bütçeli bir sistemde sıvı soğutma şart değil, bütçenize uygun kaliteli hava soğutmalarda işinizi görecektir. Sıvı soğutmada olsa, hava soğutmada olsa termal macun süreceksiniz zaten.
Düşük bütçeli bir sistemde sıvı soğutma şart değil, bütçenize uygun kaliteli hava soğutmalarda işinizi görecektir. Sıvı soğutmada olsa, hava soğutmada olsa termal macun süreceksiniz zaten.

Çözüm
Öncelikle termal macun bir soğutma metodu değildir. Soğutucu plakası ile işlemci arasındaki hava boşluğunu kapatır böylece ısı alışverişi hızlı bir şekilde gerçekleşmiş olur. Hava soğutma size fazlasıyla yeterli gelecektir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı