Sıvı soğutma yerleşimi

nymb

Decapat
Merhaba arkadaşlar,
Benim bazı sorularım var, yanıt verebilirseniz memnun kalırım.
Kasamın modeli bu, resimde görülen işlemci soğutucu kasa modeliyle aynı, bilgisayarı yeni topladım, toplayan arkadaş sıvı soğutmayı tümüyle ön tarafa yerleştirmiş, üst tavan boş, ben de 140 mm'lik bir fan aldım ve yerleştirdim, kasa içi hava akışında sorun teşkil eden bir faktör var mı?

CPU sıcaklığı, BF V gibi oyunlarda oynama süresi 1 veya 2 saatlik sürelerde maksimum 40-43 derece oluyor boşta iken 25-33 arası dolaşıyor, aklıma takılan şu; genellikle PC toplayan kişilerin videolarına bakıyorum resimde olduğu gibi radyatör ve fanları hep üst tarafa koyuyorlar, acaba bir yanlışlık var mı?

Hiçbir sorun olmaz veya yanlışlık yok. Bazı kasalar ve RAM'ler mesela, soğutma bloğuna engel olabiliyor. O yüzden öne alabiliyorlar. Sizin kasayı toplayan kişi belki bundan belki de uğraşmak istemediği için öne takmıştır. Eğer yer ile ilgili bir sorunun yoksa yukarı da alabilirsin orada da kalabilir yani.

teşekkür ederim anıl bey, bir sorum daha olacak; elimde ikişer adaet corsair'in 140 mm fanları var, şayet üst tarafa takarsam hava akışını bozar mıyım? veya artısı eksisi olur mu?

Hwmonitör ile anakart, ssd, hdd gibi bileşenlerin ısısına bak birkaç saatlik BF5 maratonundan sonra. İçeriye üflenen hava onları ne kadar etkiliyor fikrin olur.
Hwmonitor programı ile anakartın birçok değişik noktasındaki ısı sensörlerinin değerleri ipucu verir.

üst tarafa takarsam hava akışını bozar mıyım?
Üst tarafa takacaksan eğer dışarı üfleyecek şekilde takarsan daha yararlı olur. Kasa içinde ısınan havayı boşaltır bu sayede. Faydası olur tabii ki

kart modelim asus tuf z390 pro gaming, asus'un kendine ait programında oyun sonrası 28-30 derece falan oluyor

kart modelim asus tuf z390 pro gaming, asus'un kendine ait programında oyun sonrası 28-30 derece falan oluyor
Hwmonitor programını kurup bakarsan anakart, ssd ve hdd ile cpu'nun birsürü değişik noktalarda bulunan sensörü olduğunu farkedersin. İşlemci tabiki serin olur içeriye uflense de, radyatör boru vasıtasıyla dışarda iş görüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…