Sıvı soğutmanın belleklere temas etmesi sorun çıkartır mı?

mustafaefdal

Femtopat
Daha fazla  
RAM
RAM: ADATA XPG Spectrix D41 TUF RGB DDR4 3200 MHz CL16 Ram
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 PRO NVMe 1TB SSD
Ekran kartı
ASUS DUAL GeForce RTX 3070 V2 OC 8GB
Anakart
ASUS PRIME B550M-K
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Merhaba,
ASUS TUF GT301 model kasam için Arctic Liquid Freezer II 240mm sıvı soğutucu aldım. YouTube'da çoğu videoda, ön fanları üst panele alıp sıvı soğutucuyu ön tarafa takıyorlar.
Ancak bu videoyu izlediğimde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ön tarafa sıvı soğutucu takmanın mantıklı olmadığını gördüm ve sıvı soğutucu radyatörünü üst panele yerleştirdim. Ancak radyatörün, RAM'lere temas ettiğini gördüm. Genel olarak kullanımda bir problem yaratmıyordu ancak bu aralar mavi ekran problemini birkaç kez yaşamaya başladım.

Bu sorun için ne yapabilirim? AiO'nun RAM'lere teması daha büyük sorunlara yol açar mı, açarsa AiO kurulumunu nasıl yapmalıyım?

Teşekkürler,

Son düzenleyen: Moderatör:
Öne takabilirsin, ciddi fark oluşmaz. GPU'nun da, CPU'nun da en fazla 1-2 derece oynadığını görürsün.

Sıcak havanın içeri girmesinden endişeliysen radyatörü ve fanları havayı dışarı atacak şekilde yerleştirmen yeterli. Ön panelden hava atamazsın diye bir şey yok ama içeri alsa da dışarı verse de dediğim gibi, ciddi bir fark oluşmaz.

Merhaba,
ASUS TUF GT301 model kasam için Arctic Liquid Freezer II 240mm sıvı soğutucu aldım. YouTube'da çoğu videoda, ön fanları üst panele alıp sıvı soğutucuyu ön tarafa takıyorlar.
Ancak bu videoyu izlediğimde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ön tarafa sıvı soğutucu takmanın mantıklı olmadığını gördüm ve sıvı soğutucu radyatörünü üst panele yerleştirdim. Ancak radyatörün, RAM'lere temas ettiğini gördüm. Genel olarak kullanımda bir problem yaratmıyordu ancak bu aralar mavi ekran problemini birkaç kez yaşamaya başladım.

Bu sorun için ne yapabilirim? AiO'nun RAM'lere teması daha büyük sorunlara yol açar mı, açarsa AiO kurulumunu nasıl yapmalıyım?

Teşekkürler,

Mavi ekran RAM'lerden mi kaynaklanıyor az bir temastan sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

Fotoğraf paylaşırsanız daha iyi olurdu.

Klasik kapalı devre soğutucuları montaj ederken ideal senaryo şudur: pompa ve tüplerden hava geçmemeli, sıcak hava radyatörde ve soğutma devresinin en üstünde toplanmalı. Soğutma sıvısı ve hava akışı için en uygun şekil budur.
Ön tarafa sıvı soğutucu takmanın mantıklı olmadığını gördüm ve sıvı soğutucu radyatörünü üst panele yerleştirdim.
Sıvı soğutucu ön panele takmakta bir sorun yok ancak doğru yönde montajlamak lazım. Tüpleri aşağı, fanlar içeri hava alacak şekilde.

2023-08-06 18_35_15-5951f910997aad1260688beff29fa08d-20220221151816.jpg (640×426) - Chromium.png

Ancak radyatörün RAM'lere temas ettiğini gördüm. Genel olarak kullanımda bir problem yaratmıyordu ancak bu aralar mavi ekran problemini birkaç kez yaşamaya başladım.
Eğer radyatör belleklerin ısınmasına yol açıyorsa mavi ekran almanız olası, çoğu belleğin soğutması zayıftır. Mavi ekranlar için ayrıca konu açın, sebebinin ne olduğunu ilgilenen arkadaşlar analiz edecektir.

Merhabalar,

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Yorumlarınızın ardından bu videodaki gibi bir kurulum yapmak en sağlıklısı olacaktır diye düşünüyorum.

Sizin fikriniz nedir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı