Sıvı soğutucu aşırı ses yapıyor

Bu onarılmaz mı ? Ona göre sıvı soğutucuda alabilirim 500 tl ye kadar.
Aerocool Likai240 ve Akasa Venom R20 alabilirim şuan için onarılmaz ise bunlardan birini alacağım.

Son düzenleme:
Lütfen bir şeyi almadan önce konu açın. Gamepower ürünleri kalitesiz malzeme yapıları ve kısa ömürleriyle meşhurdur. Hyper T4 de gayet iyi ve yeterli bir soğutucudur, hayırlı olsun.

İmzam üzerindeki sıvı soğutucunun pompası radyatör üzerinde.
Pompa kısmı kasanın metal ızgaraya temas ettiği için bahsettiğin sesi çok rahat bende alıyorum.

Çok araştırdım bu durumu.
Sıvı soğutmada hava kabarcığı sebep olabiliyormuş. Hava kabarcığının pompa veya hortumda değil radyatöre getirme şansı elde ederseniz bu sorun genelde çözülüyormuş.
Ben yapamadım çok uğraşsamda.

Zıt düşünen çok olacaktır ancak çoğu kapalı sıvı soğutmanın pompası gerçekten ses sorunu var.

Az önce bahaettiğim gibi radyatör üzerinde bulunması yüzünden metale geliyor pompanın yüzü. Temas yüzünden bu sesi çok rahat alıyorum bende.

Bu bir sorun değil bence pompa işini sorunsuz yapıyorsa.

Hatta bir ara çok konu gördüm metal talaşının iyi temizlenmediği için pompa tıkanması sebebiyle ses yapan ürünler olabiliyormuş.

Maalesef zamanın da 250 tl bütçem vardı ve sıvı soğutma olarak bi o vardı ama servisten geldikten sonra satacağım, h500p ve kraken x62 düşünüyorum. T4 biraz vasat kaldı yanında ama olsun 2 hafta bekleyeceğiz artık.
Boşta 27 °C, oyunlarda 55-65 °C, stres testinde 70 °C civarıydı fakat ses çok fazlaydı. Arkadaşımın CM ML240L soğutucuda ses var diyordu fakat bende hiç yoktu bi anda başladı.

Bunca soruna rağmen hala sıvı soğutucu ısrarına (Kraken X62 ne kadar kaliteli olsa bile o da riskli) ne gerek var. Al Dark Rock 4 Pro veya NH-D15 bak keyfine.

Bu kadar doğru bir yorum olabilir. Al güzel bir hava soğutma keyfine bak. Yok pompa sesiymiş yok sıvı damlayacakmış derdi yok. Bozulma ihtimali bile çok düşük. Bozulsa bile bir fan al yerine tak tekrardan kullanıma hazır. Hava soğutmanın dertsiz kullanımı çok rahatlatıcı bence de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…