Sıvı soğutucu bakır alanında nokta çizik var

eniss22

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar ilk öncelikle merhabalar burada yeniyim 🙂 konuyu yanlış yere açtıysam affola bende 240 mm sıvı soğutucu bulunmak ta montaj sırasında kasada nereye değdi bilmiyorum hem çizikler oluştu hem de 1 tane ufak göçük oluştu işlemciye zararı olur mu? Bakır yer çok nazik bir yermişti bu göçük zararlı mıdır? Zararlı ise ne yapmam lazım? Nasıl gider?
Fotoğraf da yüklediğim gibi.
Nokta bakır yerde belli beyazımsı bir şey oldu çizikler de çok.

6CC35150-FA94-4C08-8914-27911237CB02.jpeg

Son düzenleme:
Çizikler olması kötü olmuş. Çizik gibi hasarlar iletkenliğe zarar verdiği için soğutucu tam performans çalışamayabilir. En iyisi çalıştırıp kontrol edin, bir iki oyuna girin, sıcaklıklarda sıkıntı yoksa çok problem olmaz.

İşlemci ile bakır blok arasında ciddi bir boşluk yoksa sorun olacağını sanmıyorum, montajdan sonra ısı değerlerini takip edin.
Kanka ısı değerlerinde sorun yok ama önceki işlemcim Ryzen 5 1600 af idi artık çok mu sıktım vidalarını bilmiyorum ama dün söktüm baktım işlemciyi hep çizmiş suan 5600x aldım onuda çizerse diye çok korkuyorum ne yapmam lazım sence ?

Çizikler olması kötü olmuş. Çizik gibi hasarlar iletkenliğe zarar verdiği için soğutucu tam performans çalışamayabilir. En iyisi çalıştırıp kontrol edin, bir iki oyuna girin, sıcaklıklarda sıkıntı yoksa çok problem olmaz.

Sıcaklıklarda sorun yok 29 dereceyi geçmiyor kanka ıntervice arkadaşa cevap yazdım cevaptaki gibi işlemcimi hep çizmiş yeni işlemci de aldım onu da çizmesini istemiyorum bu çizik bir şekilde gider mi?

Bir arkadaşım dediki 0 numara zımpara al dedi iyice zımparala dedi göçük var ise sonra bulaşık süngeri ile çizikleri alırsın dedi ama acayip saçma geldi bir çaresi yok mu?

Bu bakır yerin 0 parçasını internette araştırdım bir türlü bulamadım 0 parçası da yok gibi :/ keske olsa değiştirsem sıvı soğutucuyu dün aldım ve ilk günden böyle oldu 🥲

Oyunlarda hiçbir sıkıntısi yok gayet iyi oynatıyor
Pim kısımları cillop gibi ama ama
Ryzen yazısının Zden E ye kadar çizildi boyle böyle birkaç çizikler yaptı
Barkod yerin yanındadaki YD harfin üstünde nokta kadar çizik oluşturdu termal macunum Cooler Master idi kaliteli macun du ona rağmen böyle yaptı yeni islemciyede böyle olmasını istemiyorum ne yapmam lazım?

0646BEFC-052F-4CA5-830D-7C56CC1799CA.jpeg

Son düzenleme:
Tamamdır olmadı geri iade edeyim etmezler ise ne yapmam lazım bu parçanın 0 ürünü varmı vidalarını soktuğun zaman sadece o parça çıkacakmış gibi duruyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı