Sıvı soğutucu fan seviyesi ayarlanabilir mi?

Daha fazla  
Merhaba dostlar. Sıvı soğutucum var MSI marka çok yüksek hızda çalışıyor ve bunun sebebiyle uğultu sesi oluyor. Bu fanların hızı ayarlanabilir mi?

Merhaba, BIOS destekliyorsa neden olmasın, ki bir çok BIOS arayüzü manuel fan ayarı yapmana yardımcı oluyor. BIOS üzerinden fan RPM hızlarına manuel olarak ayarlayabilirsin. Lakin aynı hızlara ayarlama, sıvı soğutucu fanların genelde dönüş hızları sıcaklığa göre hızlanır ve azalır, orada yapacağın ayarda son noktaya atanmış olan fan ayarların dönüş hızını biraz daha kısabilirsin. Gigabyte marka çoğu modeller için örnek bir video mesela;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dediğiniz gibi yaptım. Fakat pek değişmedi gibi. 2200RPM'lerde çalışıyor. Fazla hızlı değil mi bu?
Fandan fana değişir. En düşük hızı 2200 RPM değildir herhalde?
Silent mode gibi bir şey varsa ona almayı deneyin. Sıcaklıkların da iyi olması lazım sessiz olması için, 80 derecede fan her modda son hızda çalışır mesela.

Eğer sıcaklık değerleri boşta 40-45 ise yükte de 80 civarıysa fan hızını daha da düşürmeyi deneyebilirsiniz.
%30 altına izin vermiyor gibi zaten.
Benim BIOS ayarlarında otomatik fan hızı ayarla seçeneğinde kendisi kısa süren bir test yapıyor eğer işlemci soğuk çalışıyorsa daha yavaş fan hızlarına izin veriyor belki sizde de öyle bir şey vardır?

BIOS'tan sessiz çalışmayı seçtim fakat bir fark olmadı. Sanırım sıvı soğutucu kendinden hızlı çalışıyor. Çözemedim bir türlü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…