Sıvı soğutucuyu radyatörsüz kullanmak

TitanyumSemaver

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Sistemimi yeni güncelledim, işlemcim oyun içerisinde 90 dereceye kadar çıktığı için sıvı soğutucu almak istiyorum. Biraz araştırma yaptım ucuz olanlardan pek randuman alınamıyormuş. Sistemin taksidinin bitmesine 5 ay var bir de üstüne arabanın triger zinciri kopunca iyice sıkıştım. Merakım ise şu.
Ucuz bir sıvı soğutucu alsam radyatörü çıkarıp hortumları da güzel bir şekilde 30- 40 cm kadar uzatıp dışarıda bir küçük bir kovanın içine koysam ve kovaya biraz su ekleyip (devir daimi boş kalmayacak şekilde) 2-3 tane buz atsam ne gibi bir sorunla karşılaşabilirim. Oksitlenmeye karşı saf su veya 1/3 oranında antifriz düşünüyorum. Aklımda böyle bir fikir var. Düşüncelerinizi merak ediyorum. İşlemci tarafında su sızar diye de teflon bandı ile devirdaim pompasındaki girişleri bantlayıp horumları öyle takacağım.

Ucuz bir sıvı soğutma yerine hava soğutmaya yönlenebilirsin hem bunlarla uğraşmazsın hem de iyi bir performans alırsın.

Öncelikle geçmiş olsun.

Gereksiz macera gibi olur gibime geliyor. Antifriz ve saf su karışımı muhtemelen çalışır, ama o kovayı ikidebir buzla doldurmak, sonra dolunca boşaltmaya değmez. Ayrıca pompayı boşta çalıştırma riski de var kovayı boşaltırken.
Onun yerine 1000-1500'e orta halli 2.el hava soğutma alınabilir.

Ne gerek var böyle aksiyonlara PA 120 SE alın kurtulun ısınma pompa vs derdinden.
Şu an inventus'da 1800'e var. Daha ucuza da bulunabilir gibime geliyor. Iyi bir seçim olur.

Yaratıcı fikirler peki bunu yapmak yerine kaliteli ve sıvı soğutmaların yarı fiyatına bulabileceğiniz bir kule tipi soğutucu almak istememenizin sebebi nedir ?
Birkaç bin lira ödememek için on binlerce liralık sistem olmak bana mantıklı gelmedi.
Ucuz bir sıvı soğutma yerine hava soğutmaya yönlenebilirsin hem bunlarla uğraşmazsın hem de iyi bir performans alırsın.
Ne gerek var böyle aksiyonlara PA 120 SE alın kurtulun ısınma pompa vs derdinden.
yorumlarınız için teşekkürler

Birkaç bin lira ödememek için on binlerce liralık sistem olmak bana mantıklı gelmedi.

Ben de daha önce böyle bir şey yapmadım zaten sadece fiyatları görünce biraz ayar oldum aklıma böyle bir şey geldi ne gibi bir sorun yaşarım diye merak edip buraya yazmıştım.

Yaratıcı fikirler peki bunu yapmak yerine kaliteli ve sıvı soğutmaların yarı fiyatına bulabileceğiniz bir kule tipi soğutucu almak istememenizin sebebi nedir?

Kule soğutucuyu da düşündüm fakat ne kadar yararı olacağını kestiremedim.

Son düzenleme:

O kadar uğraşıcağına kule tipi hava soğutma al.

Hocam, ben 3 yıldır sıvı soğutma kullandım. Sonra hava soğutma kulanmaya başladım. Sonrasında hava soğutmaya geçtim. İyi bir hava soğutma her şekilde ortalama ve altı sıvı soğutmadan çok daha iyi yani zaten iyi sıvı soğutmalar çok pahalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
çok teşekkürler hava soğutma alacağım.

Hocam tekrardan teşekkür ederim kule soğutma dün elime ulaştı taktım kullandım. Gerçekten sıvı soğutmaya gerek yokmuş. Bu kadar verim alacağımı düşünmüyordum. 90 dereceye çıkıyordu önceden şimdi ise 60-65 derecenin üstüne çıkmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…