Sivilce için ne yapılmalı?

denizcetinkaya

Hectopat
Yer
Ordu
Daha fazla  
Sivilceleri götürmem için ne yapmam lazım? Biraz fazla oldular, şu an sabun sürüyorum. Cildimi kuru tutmaya çalışıyorum, tavsiyeleriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilinenin aksine çok kuru tutarsanız daha çok çıkıyor diye biliyorum. 10-15'ten fazla sivilce yoksa bir şey yapmanıza gerek yok bence.

Sivilceleri götürmem için ne yapmam lazım? Biraz fazla oldular, şu an sabun sürüyorum. Cildimi kuru tutmaya çalışıyorum, tavsiyeleriniz neler?

Bol bol nemli tutmak o kadar krem, sabun, antibiyotik aldım boşuna. Doktora gidip roaccutane gibi ağır antibiyotikle geçecek başka yolu yok ne kadar uzun kalırsa o kadar suratın çukur gibi olur.

En önemlisi yağlı şeyler yeme. Cips, kola gibi zararlı şeyler de yeme. Ben yediğim an suratım da direk sivilce çıkıyor.

Dostum yağlı yeme ve şeker tüketimine dikkat et. Mesela ben idman yaptığım zaman kilo alma döneminde 80 gr şeker tüketirdim ama her besin tertemizdi hiç kirli (sağlıksız) besin yemiyordum ama hayvan gibi meyve yiyiyordum. Haliyle bu sebep beni sonuç olarak zoretanine götürdü. Son çaren ise kullanabilirsin ama tavsiye etmem.

Bende bir dönem çok çıkıyordu nemlendirici sürmek dışında pek bir şey yapmadım zamanla gidiyor. Eğer gerçekten fazla rahatsız etmeye başladıysa doktora gidin.

Bende bir dönem çok çıkıyordu nemlendirici sürmek dışında pek bir şey yapmadım zamanla gidiyor. Eğer gerçekten fazla rahatsız etmeye başladıysa doktora gidin.
Dostum kötü bir öneri olmuş bu. Olay zaten cildin yağlı olması. Kuru ciltte sivilce pek rastlanan bir durum değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…