Sivilce problemi nasıl çözülür?

H_Y_D_R_A

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ram:16 GB , Ekran Kartı:RTX3050Tİ , İşlemci:İ7-11800
Son 1 aydır yediğime içtiğime dikkat ediyorum fakat en ufak yağlı bir şey yemem ile yüzüm sivilce oluyor özellikle dudak kısmında çok oluyor ve konuşurken bile çok rahatsız ediyor, her gün en az 3 kere elimi yüzümü yıkıyorum ama nafile. Ne yapıp da bunu önleyebilirim?

Sürekli yüzünü yıkamak sivilce için bir çözüm değildir. Cildin kendi sağlıklı yağına ihtiyacı var. Temizleyip durursan sürekli cildin kendini yağlandırmaya çalışıp sivilce yapabilir. Çarşaf ve yastık kılıfının temizliğine çok dikkat et. Cildiyeye görün.

Ağız kenarında çıkan sivilceler hormonel nedenler ve stresten kaynaklanır ayrıca süt ürünlerini azaltman yardımcı olabilir. En önemli soru kaç yaşında olduğun.

Cildiyeye gitmenizi öneririm mutlaka. Gerekirse uygun bir tedaviye başlar. Ağız kısmında olması sivilce değil acaba uçuk mu diye düşündürdü beni ama sık sık yastık kılıfı değiştirmek ve yağlı yiyecekler ile sütten bir süre uzak durmak iyi olacaktır.

Ağız kenarında çıkan sivilceler hormonel nedenler ve stresten kaynaklanır ayrıca süt ürünlerini azaltman yardımcı olabilir. En önemli soru kaç yaşında olduğun.

Şu an 18 yaşındayım. Son zamanlarda stres olduğumu hatırlamıyorum ama süte dikkat edeceğim.

Yo, hayır, uçuk değil, sivilce, ondan eminim çünkü acıyan yer 1 gün sonra kalktığımda sivilce oluyor. Yastık kılıfını daha da sık değiştirmeye dikkat edeceğim. Genelde haftada 1 değiştiriyorum ama daha da sıklaştırmayı deneyeceğim.

Şu an 18 yaşındayım. Son zamanlarda stres olduğumu hatırlamıyorum ama süte dikkat edeceğim.

18 yaş normal aslında. İltihaplı sivilce ise hayatı zorlaştırır. Cildiyeye gidin mutlaka.

18 yaş normal aslında. İltihaplı sivilce ise hayatı zorlaştırır. Cildiyeye gidin mutlaka.

Neyse ki iltihaplı değil, ama evet en yakın zamanda cildiyeye gitmeyi dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…