Sivilceleri durduramıyorum

Merhabalar,
15 yaşındayım yüzümü sivilcelerden arındıramıyorum.

Bundan 1-2 ay öncesine kadar yüzümde neredeyse hiç sivilce ya da sivilce izi bulunmuyordu ama ne olduysa son zamanlarda çok artmaya başladı.

Her sabah akşam yüzümü yıkarım, duş sonrası Nivea'nın 3ü1 arada maskesinden yapıyorum, yüzümü nemlendiriyorum ama yok bana mısın demiyor bu illetler her gün yeni sivilce çıkıyor.
Nedir bunların çaresi bilen yardımcı olursa sevinirim.

Çaresi büyümek. Ergenlik zamanı çıkar onlar, normaldir. Ha çıkmasını istemiyorsan cildiyeye git. Kremler vs. işe yaramaz ama reçeteyle satılan hap şeklinde bir ilaç var, anca cildiye verebilir. Onun için kan tahlili falan istiyor, çok ağır ve sıkıntılı bir ilaç. Sadece fiziksel değil ruhsal yan etkileri de var.

Kısaca en iyisi büyümeyi beklemek olur ama sen bilirsin.

Bir anda çıkması iyi bir şeyde oluyor çoğu zaman, cildin altındaki sivilceler cildin üstüne çıkıyor ve onlar geçince uzun süre çıkmıyor tekrardan.

Arkadaşlarımın çoğunun yüzü cam gibi onlara bakınca moralim bozuluyor, bu ergenlik sadece bana vuruyor herhalde.
Bana da vurmuştu lisede, bahsettiğim ilaç için cildiye yolunu tuttum ama alamadım Ağır olduğundan ve benim tıbbi geçmişimden ötürü doktor vermek istemedi. Başkasına gittim, diğer departmanlardaki doktorlardan onay al önce sonra kan tahliline bakalım öyle vereyim dedi. Diğer departmanlar da kendileri için tahliller, testler vs. deyince ve zaten randevu için aylar bekler halde olunca ben de uğraşılmaz bununla deyip vazgeçmiştim.

Sen taş gibi adamım, bir şeyim yok diyorsan alabilirsin muhtemelen ama dediğim gibi ilaç ağır, gerek yok bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…