Siyah ekran sonrası GPU driver çöküyor

Goktu1

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: Asrock RX 5600 PGD AMD Phantom Gaming D
RAM: Gskill 16GB + Corsair 8GB 3000MHZ CL15
CPU: Ryzen 3 3100 4.3ghz
Anakart: Gigabyte B450M DS3H
SSD: PNY CS900 480gb
RAM
G.Skill Ripjaws V 2x8gb 3200MHz CL16 1.35v
SSD veya HDD modeli
128gb Kingston nvme SSD PNY CS900 480gb
Ekran kartı
Asrock RX 5600 PGD AMD Phantom Gaming D
Anakart
Gigabyte B450M DS3H
İşlemci
Ryzen 3 3100
Oyuna girerken veya 1-2 saat oyun oynadıktan sonra ekranlardan görüntü gidiyor sonrasında çöküyor ya da 10-15 dakika sonra Windows ekran kartını devre dışı bırakmış şekilde ekranlar açılıyor, şu oyuna girince çöküyor şu stress testini açınca çöküyor gibi net bir şey yok.

Denediğim şeyler.
GPU ve CPU ayrı ayrı overclock ve undervolt denedim ikisinin de silikon kalitesi iyi bilgisayar çökmek istemediğinde çökmüyor.
Birer gece FurMark2 ve MSI kombustor stress testlerini denedim sabah çökmemişti.
Bir gece Prime95'te small fft test ile MSI kombustor test açık bıraktım sabah çökmemişti.
Sabrım yettiği kadar Cyberpunk 2077'de benchmark yaptım hata vermedi çökmedi.
Ekran kartının güç bağlantısı 2'li SATA dönüştürü ile bağlıydı denemek için SATA parçasını kesip güç kaynağına lehimledim.
Bir sürü RAM ve farklı ayarlar denedim mevcut RAM ile 4 saat Memtest yaptım.
Çöktüğünde Windows olay görüntüleyicisinden hata ve sistem raporlarına baktım sorun gözükmüyor.
4 defa format attım Windows 11 ve 10 denedim.
Anakart değiştirdim.
Bilgisayarı arada bir çökerten bulduğum tek test OCCT onda ise bazen stress testi, sisteme güç limiti de koysam sadece GPU testi de yapsam stress testi başladığı gibi bilgisayarı çökertiyor, ama başladığı gibi çökmüyorsa bilgisayarı ekstradan zorlasam da çökmüyor, en son bütün testleri açıp hepsini en çok sistemi zorlayacak ayarlarda sistemin güç tüketimini arttırmak için overclock yapıp 1.30 saat çalıştırdım ekran kartının hot spot sıcaklığından korktuğum için 1.30 saat sonra kendim kapattım hata vermedi.

Bilgisayarın çoğu parçası eski evde duran parçalar veya 2. elden aldıklarım. Ekran kartı mining modeli normal RX 5600XT değil, düz RX 5600. şu anda kullandığım G.Skill RAM'lerin birinin DRAM üreticisi SK Hynix diğeri Micron o yüzden stabil olsun diye 3200MHz değil 3000MHz olarak kullanıyorum. Güç kaynağını AMD A12 işlemci ve RX 570 ekran kartı olan bir sistemden söktüm, o sistemde sorun yapmıyordu, internette yazan güç kaynağı voltaj toleranslarına bakarak hem multimetre ile hem anakarttan hem boşta hem yük altında ölçüm yaptım; sorun yok gibi gözüküyordu, ama güç kaynağı çok içime sinmiyor sorun ondan olabilir diyorsanız yenisini alacağım.

Hepsini okuduysanız çok teşekkürler, fikriniz varsa her türlü fikre açığım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı