Merhaba ben siyah şapkalı bir hacker olmak istiyorum çünkü ilk siyah şapkalı olursam sonradan siber güvenlikte daha iyi koruma yapabileceğimi.
Düşünüyorum peki nasıl siyah şapkalı olurum? Hangi diller gerekli hangi sistemleri kullanmam lazım nasıl ilerlemeliyim ve her şeyi bitirdiğimde ne yapmalıyım?
Bu arada ben Python öğreniyorum gerekli olur diye %75'i bitti ve Kali Linux'da yüklü ve nasıl kullanılır öğreniyorum.
Sadece Kali Linux kurmakla iş bitmiyor.
Network, programlama, pentest, reverse vs. birçok konuda bilgi sahibi olman ağ, bilgisayar becerilerine sahip olup bunları saldırı tabanlı kullanabiliyor olman lazım.
Sistem temellerinden ve networkten yavaştan başla ilerle.
Ceh eğitimlerine bakabilirsin.
BGA Security vb. firmalar birçok eğitim kitabını ücretsiz sunuyor bunları oku.
Sürekli pratik yap vs.
zamanla gelişirsin 2 dakikada olacak işte değil tecrübe ve bilgi birikimi gerek.
Ben evdeki köpeğimi izlemek için güvenlik kamerası kurmuş ve atıyorum 80 portundan admin admin şifreli panelden izliyorum evde değilken. Sen bu sisteme girip benim çıplak fotoğraflarımı alıp internete yüklüyorsun. Açıklayıcı bir örnek olmuştur umarım.
Bırakın bu şapka işlerini ya, her insanın işi var gücü var. Kimse sabahtan akşama, rüyasında devam etmek üzere rastgele sistemleri kırmaya çalışmıyor. En hayatsız insanın bile bir hayatı vardır yani.
Ayrıca hackerlık öyle sisteme sızıyorum deyip çeşitli python kodları yazıp gerçekleşmiyor ki. Aptal bir yöneticiyi güzel bacaklarıyla kandıran bir kadın sizin %75'lik python bilginizden daha çok iş görüyor çoğu zaman. Filmlerdeki şeyler 80'lerde 90'larda kalmış.
e-Devlet, e-Okul verilerinin de güzel bacaklar sayesinde çalındığını biliyor muydunuz?
Ayrıca hackerlık öyle sisteme sızıyorum deyip çeşitli Python kodları yazıp gerçekleşmiyor ki. Aptal bir yöneticiyi güzel bacaklarıyla kandıran bir kadın sizin %75'lik Python bilginizden daha çok iş görüyor çoğu zaman. Filmlerdeki şeyler 80'lerde 90'larda kalmış.
e-Devlet, e-Okul verilerinin de güzel bacaklar sayesinde çalındığını biliyor muydunuz?
Bacaklarım güzel olmadığı için hackırlığı yapamıyorum konusu açılır yakında
Snowden'in dediği gibi hackerlik sadece bilgisayarı hacklemek demek değildir. Bir sistemin işleyişini bilip, kavrayıp o işleyişi ve akişı kendi yararınıza ve kendinize avantaj sağlamasını yapmanızdır. Hadi size bacakları güzel konusu açılınca aklıma gelen banka bekleme süresini hackleyen kızı anlatayım. Yine bankada sıradan bir günümdü normalde az bir sıra olsa kavga çıkaran amcaların olduğu bir gün. Numaratörden numara çağırdım bir kız geldi hesap açtırmak istiyorum dedi ben de normal olarak açabilirsiniz tabii deyip kimlik istedim işlemlere başladım. O sırada öğle arası ve benden başka gişede kimse yok ve bu süre en az 30dk sürüyor. Bu sırada bu amcalarda geldi dedim aha sıçtık kavga çıkacak neyse işleme başlamış bulunduğum içinde çıkamıyorum sistemden kıza mesleğini sordum mankenim dedi şu ajansta vs neyse bilgilerini giriyorum filan 10 dk geçti kavga yok 20 dk geçti hala kavga yok 30 dk oldu kartını da verdim işlem bitti. Kızı gönderip sıradaki müşteriyi alacağım kız internet şubesini aktifleştirmeye yardımcı olur musunuz dedi amcalara baktım amcalar kızın bacaklara bir odaklanmışki bir işi daha çıksa da bir 30 dk daha beklesek modunda. Demem o ki sistemi sadece kodlama ile hackleyemezsiniz. Sistemi sistemin nasıl işlediğini bilip o nu nasıl kendi yararınıza kullanabilirsiniz bu şekilde hacklersiniz. Eğer amcalar orada sistemi bacaklara bakarak geçirmek işlem yapıp gitmekten daha önemli görseydi o kız sistemi hackleyemez, akışı bozamazdı.