Siyaset aklımdan çıkmıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kankacım benim bitirdiğim bölüm siyaset emin ol sosyal devletin ne olduğu senden fazlasıyla iyi biliyorum ama ben suriyeden bahsetmişmiyim orda onlar kendi başına ayrı dert seçimide bunlar ve almanlar yüzünden kaybettik diyorum zaten açık açık a partiside gelse b partiside gelse bedava ev veremezler kimseye konu bu kemal dedem mi vericek depremzedelere bedava ev kendin inanıyormusun buna ? oda krediyle vericek oda sarayda oturacak oda zenginlikle dolup tasıcak olan sana olacak bana olacak yine fakir sen olacan ben olacam biz olacaz kemal dedeme bişey olmayacak verecek kredili ev gececek bedava vereceğine cidden canı gönülden inandın mı sen yada kemal dedem gelse herkese beleş ev araba mı verecek faturalarımızı devlet mi ödeyecek yine aynı düzen devam edecek malum parti için konuşmuyorum bu düzen a partiside gelde değişmeyecek b partiside gelse değişmeyecek

Böyle saçma bir mantık görmedim. Ev veremezler diyorsun ama evi veriyorlar bal gibi. Ama suriyelilere veriyorlar işte. Konunun deprem olmaması bu gerçeği değiştirmez. Ayrıca size yukarılardan bilgi geliyor sanırım. Kk kazansaydı sarayda yaşayacakmış da bilmem neymiş. Adam şuan onbinlerce TL alıyor hala apartman dairesinde. Ayrıca faturaları devlet ödeyecek beleş araba verecek demedim. Düzen bal gibi de değişecekti. Parlamenter sistemin gelecek olması en büyük örnek. Ayrıca yıkılan evlerin yerine yenisini koymak da sosyal devletin parçası. Vatandaşı sokakta bırakırsan sosyal devlet olamazsın. Lütfen siyasete falan atılmayın siz.

kaldı ki suriyede inşa ettiği ev derme çatma kıytırık kuyturuk konteyner bozması evken depremzedelere toki mis gibi evler yapıyor krediyle dağıtılması gayet normal değil mi diğer partiler gelince bu evi bedavaya mi verecekler ya cidden inanıyorsan buna gülücem bi miktar oda krediyle vericek buda krediyle vericek çok denedik olmuyor bu seçimde dediğim gibi bizi suriyeliler ve almancılar yaktı ...

@646148 yanlışım varsa düzeltin hocam.

Vatandaş toki istiyor mu acaba? Sanki o bütçe hepsinde var bu rezil ekonomide. Adam 4+1 lüks ev istemiyor ki. 2+1 versinler beleş versinler istiyor elbette. Kendilerine lüks uçaklar alıyorlar ev mi veremeyecekler? Buna inanıyor musun cidden?

ben oyumu zaten malum partiye değil diğer partiye verdim ama kusura bakma değişen bir şey olmayacaktı seçilsekte değişen bir şey olmayacaktı.Aklım hayalim almıyor briket evle tokinin yaptıgı evi nasıl kıyaslıyorsun abicim sen

Depremzedeyim acil yıkılacak ev bile yıkılmadı daha burdan tokiymiş seçim için yaptılar.

2020 depreminde de toki yapılacaktı adamlar hala evsiz Seçim olmasa bak bakayım nasıl da sana 500.000 TL verip salıyordu o da bağışlardan gelenlerdir.

Nasıl olmayacaktı ya? Sığınmacıları göndereceklerdi. En basitinden tek adam değil parlamenter sistem olacaktı. Neresi değişmiyor? Toki ile kutu evi kıyaslamıyorum. Kredi ile toki istiyor mu vatandaş? Yarısından fazlası bedava olsun 2+1 veya daha kötüsüne de razı. Parası yok çünkü. O evi alacak bütçesi olsa yardım mı bekler devletten??

Benim ev 4=1 230 metreydi toki evleri 120 m 2=1 depremzede değilse dinleme bile şahısı.

Bir de 5-6 kat yapacaklar benim ev 20 katlı onu ne yapacağız?

Hala kredi ile ev istiyor mu vatandas diyosun bende diyorum biz seçilseydik bedava mı verecektik olmuyor işte 20 yıldır aynı şey olmuyor 10 partide birleşsek olmuyor evi oda krediyle verecekti giren cıkan a partiye b partiye değil sana bana bize.

Benim ev 4 = 1 230 metreydi TOKİ evleri 120 m 2 = 1 depremzede değilse dinleme bile şahısı.

Bir de 5-6 kat yapacaklar benim ev 20 katlı onu ne yapacağız?

Ev bulmuşsun beğenmiyorsun inanılmazsınız abi inanılmazsınız.

Ev beğenmiyorsun şaka gibi gel Çanakkale'ye madem bu kadar briket denen kıytırık 2 taş eve özeniyorsun yapılan evi beğenmeyip biz burada sana Suriye'ye yapılan evden yapalım olur mu oturur musun adam ev bulmuş ev seçiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elbette bedava verecek. Yapması gereken bu. Sen devlet bunu yapamazmış bütçe yetmezmiş gibi anlatıyorsun. Ama rahatça yapabilir. Diyelim benim param yok. Adam benden 3 bin 4 bin lira ödememi istiyor eve ben kazanıyorum asgari ücret. Ne yapacağım? Sayıları kafamdan uydurdum daha pahalıdır bile. O zaman ne olacak sokakta mı kalacağım ben? Nerede sosyal devlet anlayışı? Yazdıklarımı düzgün okuyun ne dediyseniz ona cevap verdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…