Bu yıl YKS sınavına hazırlanıyorum ve dershaneye gidiyorum her gün. 20 gün falan oldu, dershaneye gitmedim çünkü hastaydım. Bu yüzden 1 hafta gitmedim, 1 hafta da ailem izin vermedi bayram dolayısıyla. Bugün babam bana yarın dershaneye git, artık biz dershaneye para veriyoruz dedi. Sizce ailem haklı mı?
Dershaneye gitmene engel olacak derecede hala hastaysan gitme, değilse gitmen taraftarıyım. Neden gitmek istemiyorsunuz? Ulaşımda zaman kaybı söz konusuyda babanıza bunu anlatın.
Çünkü bu sistem yüzünden çoğu kişinin hakkı yeniliyor, örnek vermek gerekirse Avrupa'da doğan biri istediği üniversiteye girebiliyor ama buranın çocuğu sınava girerek üniversiteyr girebiliyor. Başka bir konu ise sorular çalınabiliyor, zaten bunu iktidar çocuklarına/torunlarına her sene yapıyor. Bir diğer şey ise her şehirde düzgün üniversite yok dolayısıyla büyük şehirlere gideceksin bu da sana masraf demektir. Bir diğer şey ise sınav parayla ve bu parada azımsanacak bir miktar değil. Daha sayamayacağım çok sebep var.