CLM Project
Kilopat
Evet ben dizüstü ve masaüstünü kastetmiştim ama sizin de dediğiniz gibi bilgisayar çok daha genişi kapsayan bir kavram. Şu an kullandığımız telefonlar da birer bilgisayar aslında.Bilgisayar kelimesinden ne anladığına bağlı. Eğer bilgisayar kelimesi sadece masa üstü ve diz üstü sistemleri kapsıyorsa evet, muhtemelen çok da uzak olmayan bir gelecekte bu ikisinin devirleri kapanacak. Yalnız bu bilgisayar devrinin kapanacağı anlamına gelmiyor. Bilgisayar, başka bir formda (belki de implant olarak) devam edecek bir olgu.
Ama şöyle düşünün bir de bundan 10 sene önce bir bilgisayarla her şey yapılabiliyorken bugün hepsini cebinizdeki cihazlarla yapıyorsunuz (günlük kullanımdan bahsediyorum). Çoğu insan oyun için kullanıyor artık bilgisayarı. Yani ben 5-10 sene öncesine kadar çok daha fazla alanda kullanıyordum bilgisayarı y siz? Böyle olursa 10 sene sonra çok daha az kullanacağımız anlamına gelmez mi bu da?Bundan 10 sene önce bilgisayar fiyatları epey ucuzladığından İnternet kafeler eskisi kadar rağbet görmemeye başlayınca bir iki seneye kalmaz bu sektör biter dendi sene oldu 2018 halen revaçta olduğu ortadadır. Aynı şekilde oyun laptopları (özellikle Alienware) ilk zamanlar çok pahalıyken giderek fiyatları düşmeye başlayınca bende artık masa üstü bilgisayarlara ihtiyaç kalmayacak düşüncesi hasıl oldu hatta 2011'de F/P oyun laptop'u aldım. Aradan 4 yıl geçti değişen hiçbir şey olmadığı gibi laptop teklemeye başlayınca geri masaüstüne dönüş yaptım.
Lafın kısası bilgisayarlar akıllı telefon ve konsollar yüzünden kolay kolay bitmezler.
Ama şöyle düşünün bir de bundan 10 sene önce bir bilgisayarla her şey yapılabiliyorken bugün hepsini cebinizdeki cihazlarla yapıyorsunuz (günlük kullanımdan bahsediyorum). Çoğu insan oyun için kullanıyor artık bilgisayarı. Yani ben 5-10 sene öncesine kadar çok daha fazla alanda kullanıyordum bilgisayarı y siz? Böyle olursa 10 sene sonra çok daha az kullanacağımız anlamına gelmez mi bu da?
Sen artık mesleğinden bıkmışsın herhalde. Her gün PC, PC, PC ve PC. Ben senin yerinde olsam ben de bıkardım.Ne düşünüyorsunuz bu konuda? Bence bilgisayarlar eskisine nazaran önemini kaybetti. Yani elbette hala oyuncular ve içerik üreticiler için vazgeçilmez. Her ne kadar konsol diye bir alternatif olsa da PC ayrıdır tabii ki.
Ama bahsetmek istediğim konu şu, oyuncu değilseniz veya herhangi bir şekilde (yazılım, tasarım gibi profesyonel konularda) bir içerik üretmiyorsanız bilgisayar kullanmanın bir avantajı var mı?
Yani ben bir PHP yazılım geliştiricisiyim ve işim haricinde bilgisayar kullanmayı sevmiyorum fazla. Artık tablet ve telefon gibi mobil cihazlarla her şey yapılabiliyorken siz de bilgisayarın başında kendinizi kısıtlanmış hissetmiyor musunuz? Bir şeyler izlemek için de Smart TV'ler çok daha kullanışlı zaten. Bence iş veya oyun için kullanmak haricindeki şeylerde bilgisayar kullanmak eziyet. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?