Sizce felsefe nedir?

Sizce felsefe nedir? Ne anlam ifade eder?

Bence felsefe yaşamın ta kendisidir insan her şeyin üzerine düşünmeli her şeyi sorgulamalı. Yani felsefe olmadan hayat olmaz felsefe bizlerin yaşayış nedenidir.

Sorgulamak

Bu konu çok gıcığıma gider. Lisede hocamız bununla alakalı müzakere yaptırmıştı bende her şey katıldığım gibi katıldım.
Konu şu felsefenin tek bir tanımı var mı yok mu? Ben yokturu savunuyordum.

Şimdi karşımdakinin sadece "felsefe sorgulamaktır, düşünmektir" diyeceğini bildiğimden bende şu tarz bir karşı savunma hazırladım.

Felsefe yolculuktur. Felsefeyi tek bir tanımlamanın içerisine koymak sadece felsefeyi kısıtlar. Felsefenin bir başlığı, tanımı yoktur, alt başlıklardan oluşur. Önemli olan soru değil soruya verilen, verilmeye çalışılan cevaptır.

Yaklaşık 1 saat sürdü ve 1 saat boyunca benzer argümanları tekrar tekrar sunduk çünkü sunucak argüman kısıtlıydı bende sürekli laflarımı daha da süsleyerek öne geçmiştim.

Aslında bunları çok inanarak söylememiştim ama kazanmam gerektiği için süsleyerek cevap verdim sonuç olarak 5 hocanın da hepsi bana oy verdi ve kazandım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…