Sizce gelecek 5 yıl için 8 GB VRAM yeterli mi?

umut9696

Femtopat
Daha fazla  
Selam dostlar,

Kimse bu konunun ciddiyetinin farkında değil. GTX 1050 2 GB VRAM ile çok çektiğimin için "VRAM'den ağzı yanan ekran kartını üfleyerek alır" diyorum ahah :)
Vakti zamanında 2 GB VRAM çok yeterli gerek yok vb. gibi konuşmalar çok oldu. Fiyat farkı da 1000TL olduğunda 4 GB VRAM'li GTX 1050 Ti modeline geçemedim. 1000 lira o zamanlar değerliydi :) Sorum şudur gelecek 5 yıl oyun oynamak için sistem toplamak isteyen biri için 8 GB VRAM yeterli midir? NVIDIA kartlar DLSS ve driver açısından çok cazip duruyor ancak AMD kartlar gerek 12 GB VRAM gerek fiyat açısından gayet mantıklı duruyor. 2K Gaming için şahsen 8 GB VRAM yeteceğini düşünmüyorum. En azından gelecek 2-3 yıl içinde bu durum daha bariz olacak. RTX 3060 Ti 12 GB VRAM olsa tadından yenmezdi ancak maalesef VRAM yetersiz bence.

Dediklerinize katılıyorum hocam şimdilik 2-3 seneliğine en azından yeterli olur ama ondan sonra sıkıntı çekmeye başlarız.

2K oyunculuk için 8 GB VRAM 2022 de sınır idi, şuan yetersiz.
1080P oyunculuk için de durum aynı,oyunlar bu şekilde çıkmaya devam edecekse 8 GB VRAM 1080P oyunculuk için de yeterli olmayacak.
Şuan bile 1080P de 8 GB+ VRAM kullanan birçok oyun mevcut.

Günümüzde sınıra yakın kullanımlar, ben yeterli olacağını sanmam, ileriye dönük bir sistem toplayacaksanız en azından 12 GB olmalı VRAM.

2K için mi soruyorsunuz 1080p mi? 2K içinse 8 GB VRAM’in ömrü bitti bile. 1080p’de 2025’e kadar dayanır gerisi çok zor.

Bu dönemde 10-20 bin TL bütçe varsa sistem için kesinlikle AMD ekran kartlı olmalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı