Sizce gelecek 5 yıl için 8 GB VRAM yeterli mi?

umut9696

Femtopat
Daha fazla  
Selam dostlar,

Kimse bu konunun ciddiyetinin farkında değil. GTX 1050 2 GB VRAM ile çok çektiğimin için "VRAM'den ağzı yanan ekran kartını üfleyerek alır" diyorum ahah
Vakti zamanında 2 GB VRAM çok yeterli gerek yok vb. gibi konuşmalar çok oldu. Fiyat farkı da 1000TL olduğunda 4 GB VRAM'li GTX 1050 Ti modeline geçemedim. 1000 lira o zamanlar değerliydi Sorum şudur gelecek 5 yıl oyun oynamak için sistem toplamak isteyen biri için 8 GB VRAM yeterli midir? NVIDIA kartlar DLSS ve driver açısından çok cazip duruyor ancak AMD kartlar gerek 12 GB VRAM gerek fiyat açısından gayet mantıklı duruyor. 2K Gaming için şahsen 8 GB VRAM yeteceğini düşünmüyorum. En azından gelecek 2-3 yıl içinde bu durum daha bariz olacak. RTX 3060 Ti 12 GB VRAM olsa tadından yenmezdi ancak maalesef VRAM yetersiz bence.

Dediklerinize katılıyorum hocam şimdilik 2-3 seneliğine en azından yeterli olur ama ondan sonra sıkıntı çekmeye başlarız.

2K oyunculuk için 8 GB VRAM 2022 de sınır idi, şuan yetersiz.
1080P oyunculuk için de durum aynı,oyunlar bu şekilde çıkmaya devam edecekse 8 GB VRAM 1080P oyunculuk için de yeterli olmayacak.
Şuan bile 1080P de 8 GB+ VRAM kullanan birçok oyun mevcut.

Günümüzde sınıra yakın kullanımlar, ben yeterli olacağını sanmam, ileriye dönük bir sistem toplayacaksanız en azından 12 GB olmalı VRAM.

Yeterli değil. 5 sene sonra şu anki sistemlerle herkes Low ayarda 30 FPS'yi tadar. Herhalde hep 4000 serisinden lazım olur.

Kesinlikle değil, fakat idare edebilirsiniz...

2K için mi soruyorsunuz 1080p mi? 2K içinse 8 GB VRAM’in ömrü bitti bile. 1080p’de 2025’e kadar dayanır gerisi çok zor.

Bu dönemde 10-20 bin TL bütçe varsa sistem için kesinlikle AMD ekran kartlı olmalı.

Önemli olan GPU, 8 gb Vram güçlü bir GPU ile gayet yeterli olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…