Sizce hangi yazılım dilinde ustalaşmalıyım?

Nestie

Kilopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhaba arkadaşlar. Ben bilgisayar mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim. İlk olarak sadece bir dilde ustalaşmak istiyorum. Bugüne kadar her dilden azar azar öğrendim. Sizce hangi dilde ustalaşmalıyım ve neden? Aradığım özellikler aslında mezun olduktan sonra kolay iş bulmak ve yüksek maaşla çalışmak. Tabii ki bu her yazılımcının isteği ama bana biraz öneride bulunmanızı isterim. Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

Aslında yapmak istediğin işe bağlı bir durum. Mobil-Masaüstü-Web-Yapay Zeka. Ben geçtiğimiz ay Python'a başladım. Boş vakitlerimde kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Eğer mobil bir oyun veya uygulama yapacak olsam C# veya Java'da kendimi geliştirirdim. Bence önce çalışmak istediğin alanı belirlemelisin.

Bir yazılımcı olarak sana baştan şöyle bir tavsiye vereyim, eğer yazılım yapmaktaki tek arzun para kazanmaksa kusura bakma ama sürünürsün. Ne vakit, yazılımı ben bedavaya bile yaparım çok seviyorum dediğin an maddi anlamda da zengin olursun. Biraz mantık işi çünkü, salt bilgi ile çok ileriye gidemezsin. Fakat yine de Türkiye piyasasında biraz pazarlama dersi alırsan her türlü kazanırsın. Yani mesele biraz da şuna bağlı; iyi yazılımcı mı olmak istiyorsun yoksa çok para kazanmak mı. Son olarak programlama dilinin hiç önemi yok, söz dizimi değişir biraz ama dokümantasyon okumaya alıştığında dil farkı diye bir şey kalmayacak ne yazacaksan ona göre bir programlama dili kullanacaksın.

Son düzenleme:
Merhaba, öncelikle ne yapmak istiyorsun o soruyu kendine sormalısın. Ileride yapmak istediklerin neler? Hiç istemediğin bir alanla ilgili dile seni yönlendirmek yanlış olur. Sadece iş bulayim para kazanayım hatta çok para kazanayım dersen o zaman javascript ve java diyebilirim. Ancak önce ne yapmak istediğini bir bulman gerek.

Bu düşünce "bence" yanlış. Öncelikle, bilgisayar mühendisliği okuduğun için programlama mantığını bildiğini düşünüyorum. Kütüphaneler, syntax falan değişecektir ama bir dilde yapabildiğin bir şeyi diğer dillerde de yapabilirsin. Önemli olan programlamanın mantığını öğrenmek. Mesela sen bugün C# ile Windows için program yazıyorsun, bir gün geliyor ve senden Java ile Linux tarafında aynı programı yazmanı istiyorlar. Sen Java bilmiyorsun diye yapamayacak mısın yani? Eğer gerçekten bu işi öğrendiysen, bir şekilde değişenleri bulup, aynı şeyleri de yapabilmen gerekir. Bir programcıdan da bu beklenir. Yani yeni bir dil çıktığı zaman ben bu dili bilmiyorum, yapamam, denmemeli. Gerçekten programcı isen zaten bir şekilde o dilde de yapabilmelisin.

Lütfen yanlış anlama, bunları sen de biliyorsundur zaten. Hangi yolda ilerleyecek isen o yoldaki bir programlama dilini bilmek yerine her kavramı bilmek daha iyidir bence.

Bu arada ben kendimi Java ile nesne tabanlı programlama yaparak geliştiriyorum.

Senin isteğine göre değişir. Ne yapmak istediğine göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…