Sizce idam mı daha ağır bir ceza? Hapis mi?

Bir insanın özgürlüğünü alıp onu vicdanına mahkum bırakmak ona en ağır ceza olabilir. Ancak onu vicdanından azat edip başka bir boyutta ona sonsuz özgürlük vermek nasıl bir ceza olur emin değilim. Bu konu sabaha kadar tartışılabilecek bir konu, yetkinin kim elinde olduğuna, hangi şekilde cezalandırılacaklarına ve o yetkinin ilerleyen zamanlarda kimin elinde olacağına bağlı olarak bu konu üzerinde sabahlara kadar tartışabiliriz.

İdamı sadece suç anlamında değil, sistem bazında düşünmelisiniz.
Demokratik sistemlerde kaderin bürokrasiye bağlı.
Demokratik ve Laik sistemlerde kaderin yasaya bağlı.
Tek adamlık sisteminde kaderin bir kişinin iki dudağı arasına bağlı.

Venim babam iftira ile 4 yıldır yatıyor 2 hafta da neymiş?

Lütfen büyük konuşmayın, 4 duvar arasında 12 kişi ile veya tek kalmak kolay değil.

1+1 evde 5 kişi ile kalmak da kolay değil. Üstelik 1200 lira kira ödeyerek, zar zor geçinerek, asgari ücretle.
Şükür ki İstanbul'da yaşamıyorum ve evim var da kira ödemiyorum. Ülke o kadar kötü durumda ki hapiste 3 öğün yemek var diye gidenler tanıyorum. Gerçekten tanıyorum hem de.

Ağırlaştırılmış müebbet bana göre idamdan daha kötüdür. Tek başına bir odada delirene kadar yaşamak korkunç bişey olsa gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…