Sizce Mac alınmalı mı?

FeernHost

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Herkese günaydın ve iyi sosyaller.

Yakın zamanda bilgisayarımı (GTX 1070, Ryzen 5 3600..) Güncellemek amaçlı sattım. Aklımda bazı soru işaretleri var bunu danışmak için konuyu açtım.

Öncelikle belirli bir bütçem ortada pek yok ama muhtemelen maksimum. 30.000TL civarı olacak, şekil az çok kafama oturduktan sonra bir plan yapıp gerekli ücreti toparlayacağım, tercihim masaüstü sistemden yana. İsteklerim ve yapacaklarım ise şunlar;

Öncelikle daha önce hiç Mac kullanmadım, deneyimlemedim.
• Şu saatten sonra aşırı ağır oyunlar oynamayacağım, ETS 2, Minecraft, Terraria gibi macOS desteği olan oyunlar, aşırı grafik beklentisi içinde zaten değilim. ETS'de 30FPS alsam benim için yeterli ama dediğim gibi daha önce Mac kullanmadım, belki de desteği olmasına rağmen bir nedenden dolayı çalışmayacak. Bu olaya çok yabancıyım.
• Mimarlık üzerinde çalışıyorum, AutoCAD ve SketchUp gibi programları çalıştıracağım.
• Ve Mac düşünmemdeki en büyük etken: Swift öğrenmek istiyorum, bunun için Xcode'a ihtiyacım var.
• Stabilite falan demeyeceğim Apple cihazlarının düzgün çalıştığını herkes biliyor.
Şunu da araya eklemek istiyorum ki Windows 11 ile beraber performans ve stabilite sorunu hiç çekmedim, illa Mac olacak diye bir şartım yok yani ama Xcode için şart.

Şimdi gelelim asıl soruya.

Bu istekleri karşılamak için Mac mini M1 veya M2 düşündüm. Temiz ikinci el veya sıfır fark etmez, hatta param biraz daha cebimde kalması için ikinci el daha olası bir tercih.

Mac mini m1, ikinci elde ortalama 15.000TL ve 20.000TL arasında bulabiliyoruz. M2 modeli ise ikinci elde ortalama 18.000TL ve 20.000TL arasında değişiyor, sıfırı ise 25.000TL'ye var.

Aldığım zaman en az bir 3.5-4 sene kullanmak istiyorum, kullandığım cihazların hakkını veriyorum genelde. (Eğer ki satmazsam)

Tavsiyelere açığım. sizce bu yatırım, isteklerim için yeterli olur mu? Mantıklı bir harcama olur mu benim için?

Cevap verip yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler ve saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben hala 2020 mac mini m1 kullanıyorum. Yanında macbook pro m1'de var ama onu sadece evde olmadığım zamanlarda kullanıyorum.

Bir kere işin içinde oyun varsa tercihin mac olmamalı. Yani ben arada kesin oyun oynamam lazım çeşiş çeşit oyun istiyorum v.s düşünceler varsa mac'i direkt elemen lazım. Sen belli başlı oyunları istiyorsun bunun için youtube'den istediğin mac ile oyun ismini aratarak destekliyor mu destekliyorsa nasıl oynatıyor gibi sorularına cevap bulmalısın.

Açıkcası ben oyun işini series x ile çözüyordum ama yakın zamanda satıp 7800xt'li bir bilgisayar topladım. Bunu sadece oyun için kullanıyorum. Oyun harici tüm işlerimi mac mini ile çözüyorum.

Oyun konusunun dışında bu cihazları minimum 5 sene her türlü kullanırsın sadece ram miktarına dikkat etmen gerek. Benim iki mac cihazımda 16 gb ve yapay zeka araçları kullanımı sırasında yetersiz kalıyor. Onun dışın ben cihazlarımı güncellemeden güncellemeye yeniden başlatırım. Harici full açıktır ve performansı şaşırtacak derecede iyidir.

Ben senin yerinde olsam m4 mac mini'yi ram yükseltmesi ile birlikte satın alır keyfime bakardım. Bende elimdeki mac miniyi satıp m4'e yükseltmeyi planlıyorum. Bundaki tek amacım ram yükseltmesi, m1'de daha yüksek ram seçeneğim yok sanırım.

Ben hala 2020 mac mini m1 kullanıyorum. Yanında macbook pro m1'de var ama onu sadece evde olmadığım zamanlarda kullanıyorum.

Bir kere işin içinde oyun varsa tercihin mac olmamalı. Yani ben arada kesin oyun oynamam lazım çeşiş çeşit oyun istiyorum v.s düşünceler varsa mac'i direkt elemen lazım. Sen belli başlı oyunları istiyorsun bunun için youtube'den istediğin mac ile oyun ismini aratarak destekliyor mu destekliyorsa nasıl oynatıyor gibi sorularına cevap bulmalısın.

Açıkcası ben oyun işini series x ile çözüyordum ama yakın zamanda satıp 7800xt'li bir bilgisayar topladım. Bunu sadece oyun için kullanıyorum. Oyun harici tüm işlerimi mac mini ile çözüyorum.

Oyun konusunun dışında bu cihazları minimum 5 sene her türlü kullanırsın sadece ram miktarına dikkat etmen gerek. Benim iki mac cihazımda 16 gb ve yapay zeka araçları kullanımı sırasında yetersiz kalıyor. Onun dışın ben cihazlarımı güncellemeden güncellemeye yeniden başlatırım. Harici full açıktır ve performansı şaşırtacak derecede iyidir.

Ben senin yerinde olsam m4 mac mini'yi ram yükseltmesi ile birlikte satın alır keyfime bakardım. Bende elimdeki mac miniyi satıp m4'e yükseltmeyi planlıyorum. Bundaki tek amacım ram yükseltmesi, m1'de daha yüksek ram seçeneğim yok sanırım.

Teşekkürler hocam. Değerlendireceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı