sudoKullanıcısı
Decapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Gigabyte H310M S2H
İntel Core i5-9400F 2.90GHz
AMD Radeon RX550
16GB RAM
İşte isyan ettiğim konuda burası zaten. Microsoft, büyümek için herkesin verilerini ve parasını alıyor. Kendi ürünlerinde bile kendi reklamlarını oldukça fazla yapıyorlar. Sıradan kullanıcılar bu bölümü dert etmiyor. Yanlızca "sonuç" ve "kolaylık" kısmına odaklanıyorlar. Fakat Windows performans açısından zaten çöp bir işletim sistemi. Bunu sadece ben söylemiyorum. Yani kullandığım uygulamaların tanılama verilerine kadar microsoft'un ellerine teslim etmek yerine daha anonim ve gizli kalmayı, daha kişiselleştirilebilir ve rahat olmayı tercih ederim. Ve ayrıca daha performanslı bir sisteme geçmeyi herkes ister gibime geliyor. İsyan ettiğim nokta tam burada başlıyor. Alternatifler çok az çünki yazılımcılar dahil birçok kişi bu sisteme ayak uyduruyor. Yazılımcılar bu gerçeğin farkındalar ama kimseyi uyandırmıyorlar. Bence Microsoft gibi özel mülkiyetli ve parayı hedefleyen şirketler yerine daha yenilikçi ve çözüm odaklı, kullanışlı ürünler sunan şirketlerin gelişmesi ve büyümesi gerek. Yani sen git dört veya beş bin lira bir işletim sistemine ver ve çöp gibi bir performans ve kişiselleştirilemeyen reklamlı bir işletim sistemi! Ayrıca girdiğin uygulamalardan tut bilgiseyarının ekran görüntüsüne kadar alınan tanılama verileri! İşletim sisteminde bile (neyseki kapıtılabilir) reklamlar bulunuyor. Onun yerine para vermeden bunlara sahip olmayı kim istemezki. Benim düşüncelerim bu yönde.Parayı ver mikrosoft sitesine orjinal windows al ve USB belleğe yedeği al bu kolay,rahat kullanım için gerekiyor! Başka doğru dürüst çare var mı?