Sizce Ödediğimiz Vergi Tutarları Normal Mi ?

Alınan vergi oranları (tutarları) sizce normal mi ?

• Evet, normal

Oy: 6 7,3%
  • Hayır, normal değil

Oy: 12 14,6%
  • Aşırı yüksek

Oy: 64 78,0%

• Oy verenlerin toplamı
    82
Çok çünkü vergi kaçakçılığı yapıyorlar. Adamlar vergi kaçakçılığı yapınca devlette vergileri yükseltiyor verenlerden de birdaha alıyor olan bize. .

Birileri vergi kaçırdıkça vergiler artıyor, olan vergisini verenlere oluyor. Toplanan vergiler de kötü yönetim sebebiyle çarçur ediliyor. Bahsettiğim sistem yıllardır aynı şekilde yürümekte.

Türkiye'nin şu diktatörlük dönemlerinde bunun gibi olaylar yaşanması normal.
Haklı mıyım acaba ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hastaneleri bile özel olan ABD gibi ülkelerle vergi kıyası yapılmamalı ama ona rağmen yine çok. Arabadan örnek vermek gerekirse bugün 2000cc motora sahip bir araba almaya kalkarsanız %145 ÖTV veriyorsunuz. Ek olarak başka vergiler de var diye biliyorum sadece ÖTV değil. Bu kadar vergiye rağmen aldığımız hizmet ortada.

Arabanın gerçek fiyatı kadar vergi alan bir sistemde düşme elbetteki olmayacaktır. Şimdiye değil geçmişe de bakın aynı bunaltıcı vergileri göreceksiniz, örnek osmanlı döneminde evli olmayanlardan alınan vergi ve sıkı durun evlilerden alınan bir vergi vardı yani geçmiş neyse bugün ısıtılmışı.
Vergiyi elbette ödemeliyiz ama bu kadar bunaltıcı olmamalı.

Türkiye yi ABD ile kıyaslayanlara şaşıyorum. Türkiye nin geçmişi geçirdiği zor günler ortada. Bugün Almanya bile Türkiye kadar sömürülmüş olsaydı Almanya gibi bir ülke olmazdı. 2023 ü bekleyin.

@Burakpc Bu saatten sonra 3023'ü de beklesen de bir halt olmaz. Sanki 2023 olunca insanlar değişecek, kafa yapıları değişecek, daha çok kitap okuyacakmışız gibi bir durum var sanki. Bunun tek amacı Cumhuriyet'i kuranları karalama kampanyası kendi saçmalıklarını örtme kampanyası. Almanya da savaştan yenik çıktı, Japonya'ya nükleer bomba atıldı, küçücük ülkeler bile bizden iyi durumda. Neden? çünkü SOR-GU-LA-MI-YO-RUZ.

Konu çek eskiymiş, bir mesaj silme seçeneği yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vergiler gerçekten çok uçuk, basit bir örnek; Gtx 1080 alıyorsun, üzerine koyulan vergiyle Gtx 950 alabiliyorsun. Vergi tabi ki de olmak zorunda, sonuçta bir devleti devlet yapan şeylerden birisidir vergi, alınmazsa hizmet olmaz, hizmet olmazsa devlet olmaz. Hükümeti eleştirmek tabi ki de hakkımız ancak birşeyi unutuyoruz, şuan ki hükümet gidip yerine yenisi gelse emin olun rakamlar yine aynı olur. Halk alışmış bir kere sevilmeye, keşke başımızda ki muhalefetlerden biraz aksiyon görsekte oyumuzu o yönde kullansak. Her ne kadar konu dışı bölümü olsa da burası bir teknoloji forumu, bunları unutmadan yorum yapmanızı öneriyorum, saygılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…