Sizin için aşkın bir tanımı var mı?

Makaleler
1
Bana göre aşkın kesin bir tanımı yoktur. Çünkü aşk, herkes için farklı şekillerde var olur. Sadece iki bireyin yaşadığı bir duyguyu ‘aşk’ olarak adlandırmak, bu kavramın sınırlarını fazlasıyla daraltır. Kimine göre aşk tutkudur, kimine göre huzur, kimisi için bir insanda, kimisi için bir hayalde, bir müzikte ya da bir nesnede yaşanır. Peki bir kişi, bir objeye karşı derin bir bağ, özlem ve tutku duyuyorsa, onu aşk dışında mı saymalıyız? İnsan sadece insana değil, his uyandıran her şeye aşık olabilir.

Bu noktada ilginç olan, aşkın nedenlerinin sürekli değişmesidir. Kimi bir bakışa, kimi bir anıya, kimi bir acıya aşık olur. Fakat değişmeyen tek şey ‘aşık olma’ terimidir. Duygu sabittir ama sebebi hep başkadır. Bu da gösteriyor ki aşk, kalıplara sığmaz; tek bir tanıma indirgenemez. Sırf bu duyguya ‘aşk’ ismini veriyoruz diye, onun evrensel ve sabit bir tanımı olduğunu söylemek doğru mu? Aşk, kelimelerle değil, yaşanarak anlaşılır. Ve her yaşanış, kendine özgüdür benim fikrimce.

Peki sizce gerçekten aşkın evrensel bir tanımı olabilir mi? Yoksa her aşk, kendi dilini mi yaratır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında her ikisi de bence. Gerçek aşkı bulmak çoğu zaman çok zor. Aşkın evrensel bir tanımı varsa O, iki kişinin karşılıklı duyduğu sevgi, saygı, güven ve dayanışmayı temsil eder. Her aşk farklıdır. Zaman içinde evrilebilir. Ben böyle düşünüyorum.

Aşk yoktur, libido vardır

Şahsen bana göre vücudum istemsiz bir his ile anlıyor ya. Şey gibi diyebiliriz Severance dizindeki bir sahnede adamın kodları açıklaması gibi "sayıların içinde korkunç olanları ayıklamak gibi" diye tabir edebilirim.
Aşk bir sudur, iç iç kudur

Yani herhangi bir objeye karşı olsa bile aşk değil de buna libido demeyi mi savunuyorsunuz?

Şakaya vurarak söyledim ama aşkın bana göre bir tanımı yoktur. Aşkın tanımı kişiden kişiye değişir kimisi için karşılıklı sevgidir, kimisi için uzaktan gözlerine ve dudaklarına bakarak bir iç çekiştir. Ben daha önce heyecanlı bir şey yaşamadım, şu yaşlarda pek yaşamakta istemiyorum. Klasik liseli ergen kafasındayım, benim yaşımda olan herkesin de aynı fikirde olması gerektiği tarafındayım çünkü bu yaşlarda geleceğimizi inşa etmemiz gerek. Okulda rastgele gördüğümüz güzel bir kıza açılamamak ve bunun için ağlamak aşk değil, züğürtoluktur.

Bende şakaya vurarak sordum ama emoji kullanmayı bilmeyince biraz ciddi duruyor
Sizin yaşınızdaki insanların aynı fikirde olmaması size fayda sağlayan bir şey. Yoksa kim gelecekte bu insanlardan daha üstün olacak?

Bende şakaya vurarak sordum ama emoji kullanmayı bilmeyince biraz ciddi duruyor
Sizin yaşınızdaki insanların aynı fikirde olmaması size fayda sağlayan bir şey. Yoksa kim gelecekte bu insanlardan daha üstün olacak?

Teşekkür ederim değerli yorumunuz için ama ben bunun üstünlük veya fayda sağlayacağını pek düşünmüyorum. En azından kendim için öyle düşünmüyorum çünkü ben bu söylediklerimi pek eyleme geçiremiyorum

Aşk elbette tadılması gereken bir duygudur, olmazsa olmazdır. Ama şimdi değil; belki üniversite, belki iş hayatında belki de ölüme yakın tadılır. Ama illa tadılır, öyle olmazsa Allah Adem ile Havva'yı yaratmazdı.

Hayır, aşkın evrensel bir tanımı olamaz. Sonuçta aşk, beyindeki hormonlar ve kimyasal değişimlerle ortaya çıkan bir durum. Üstelik herkesin beyni ve bu kimyasal tepkilere verdiği yanıt farklı olduğu için, aşkı herkes farklı şekilde deneyimler. Bana göre aşk diye bir şey yok. Sadece beyinde gerçekleşen bir dizi faaliyetten ibaret .

O gözle bakarsanız hissettiğiniz her şey hatta gerçekten her şey beyinde gerçekleşen tepkimeler. Aşk herkes deneyimlemeli bana kalırsa ister platonik olsun ister uzun ya da kısa bir ilişki hatta mutsuz sonla dahi bitse yaşanması gereken bir duygu. Sonucta bu kısa ömre kısa süreli bile olsa heyecan katması gerçekten değer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…