Psikolog degilim sadece fikrimi soyleyecegim. Bu yazdiklarinin sizofrenik seyler oldugunu düsunebilirsin ama belki de bunlari sana soyleyen beyninin dusunen tarafi. Yapman gerekenleri sana soyluyor. Kafanda olusturdugun ideal yasami sana hatirlatiyor.
Eğer kafanızdaki ses ise bu çoğu kişide olan durum, ama eğer o sesi zorlayıp da gerçek bir insanmış gibi görmeye başlarsanız (etrafınızda veya herhangi bir yerde seninle iletişim kurmaya çalışan gerçek bir kişi gibi) sıkıntı var demektir. Eğer okula gidiyorsanız okuldaki rehber hocanızla konuşun, ailenize söylesin ailenizi ikna edemiyorsanız.
sizofren oldugunu dusunme 18 yasindan kucuklere tani konulmuyor.Yalniz o affedemediğin kisiyi dusunmeyı bir sekilde birak.Ona karsi ne hissediyorsan o duygunu kabul et ve gündelik hayatina devam et.Biraz dusunursun sonra daha cok dusunursun.Düşünme