Skechers neden bu kadar pahalı oldu?

Arkadaşlar ayakkabı değiştirmek için Skechers'a gittiğim zaman geçen sene 3 000 TL aldığım ayakkabı bu sene 7 000 TL olmuş. Gerçekten garip bir fiyat artışı. Bir sebebi var mı merak ettim. Bilen varsa yazabilirsen sevinirim.

Döviz kuru, faturalar, kiralar ve maaşlar sebebiyle etkileniyor. Geçen seneden bu yana maaşlar ve döviz kuru da oldukça arttı. Onun dışında, geçen sene kampanyalı fiyatlara denk gelmiş olabilirsiniz.

Yurt dışındaki fiyatlar da benzer:

Benim de Adidas'ta 3.500TL'ye aldığım ayakkabı 7.000TL'yi geçmiş. Skechers özelinde bir yükselme değil muhtemelen.

Aynı ayakkabı Amerika'da 70 dolar Türkiye'de 7000TL olması çok saçma.

Benim de Adidas'ta 3.500 TL'ye aldığım ayakkabı 7.000 TL'yi geçmiş.
O kadar para vermeye bence gerek yok. FashFed üzerinde sık sık kampanya oluyor ve yarı fiyatına alabiliyorsunuz. Son zamanlarda daha uygun fiyatlı diye Lacoste tercih etmeye başladım şahsen.

Lacoste ayağı çok ağrıtıyor be hocam.
Şunun gibi olan bazı modelleri rahat geliyor açıkçası. Uygun fiyatlı olduğunda ASICS tercih ettiğim de oluyor ama genellikle ayakkabı fiyatları uçmuş. Almanya'daki Adidas mağazasında Superstar için 150 euro ödemiştim geçen sene fakat bu sene Türkiye'de 3000-4000 TL civarına sık sık düştü. Türkiye'ye özel bir kazık olduğunu düşünmüyorum ama kampanyalı olan yerlere bakarsanız uygun fiyatlara denk gelebiliyorsunuz. Forum Low modelini en son 2500 TL'ye almıştım.

Skechers yabancı bir marka olduğu için kur doğrudan etkiliyor. Mağazadaki çalışanlar, akaryakıt bedeli vb. işin içine girince yurt dışından çok daha pahalıya geliyor.

FashFed üzerinde kampanya varmış yine:

hocam şimdi kontrol ettim 2-3 bin tl daha ucuz burda.

Dediğim gibi, mağaza kiraları ve çalışan maaşları sebebiyle fiyatlar çok etkileniyor. Bol bol kampanya yapan sitelerden alışveriş yaparsanız çok daha ucuza ayakkabı alabiliyorsunuz. Kur farkı sebebiyle geçen seneye göre daha pahalı olması normal ama iki katına da çıkmıyor.

FashFed için bankalar da kampanya yapıyor. 5000 TL'ye 600 TL puan alabiliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…