SKHynix SSD NVMe mi, M.2 mi?

3 ay garantisi varmış.
Merhabalar. https://www.ebay.com/itm/SKHynix-128GB-PCIe-Gen3-x2-M-2-SSD-HFM128GDHTNG-8310A-01FR545-/233746220300 şu linkte olan SSD'ye sahibim. Bu SSD M.2 SATA SSD mi yoksa M.2 NVMe SSD mi? Ve bunu kasada kullanmak istersem nasıl bir dönüştürücü kullanabilirim?
Hocam bu M2 SSD SATA olanı NVMe değil.
What Is The Difference: M.2 SATA SSD Vs. M.2 PCI Express (PCIe) SSD linkteki 2. resimden ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
Sizin attığınız linkteki BC501M242S üzerindeki bu kodda M2 SSD tipini 42 ise uzunluğu hakında bilgi veriyor. Genişlik hepsinde 22 olduğu için isimlendirmede ayırt edici olanı yazıyorlar.

Son düzenleme:
3 ay garantisi varmış.

Hocam bu M.2 SSD SATA olanı NVMe değil.
What Is The Difference: M.2 SATA SSD Vs. M.2 PCI Express (PCIe) SSD linkteki 2. resimden ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
Sizin attığınız linkteki BC501 M.242S üzerindeki bu kodda M.2 SSD tipini 42 ise uzunluğu hakında bilgi veriyor. Genişlik hepsinde 22 olduğu için isimlendirmede ayırt edici olanı yazıyorlar.

Hocam benim attığım linkteki görselde de gözüktüğü üzere üstünde PCI-e Gen3 X 2 yazıyor. SATA SSD'ler PCI-e veri yolunu kullanabiliyor mu?

NVMe. M.2 2242 boyutlarında. Bilgisayarda kullanmak için ek bir dönüştürücüye ihtiyacınız yok normalde. Eğer varsa M.2 portunun 2242, 2260 ve 2280 boyutlarını desteklemesi gerekir.

Hocam anakartım çok yeni değil. MSI H110M GAMING üstünde 1 tane PCI-e 3.0 X16 slotu 2 tane de PCI-e 2.0 X1 slotu bulunuyor. X16 da zaten ekran kartı takılı. Eğer dediğiniz gibi NVMe ise M.2 NVMe SSD NGFF To PCIE 3.0 X1 Adaptör 4391a M Key 960 Evo Kart Çevirici Dönüştürücü Kasa içi Disk Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor linkindeki dönüştürücü ile kullanmayı düşündüm. Burada da slot 2.0 adaptör ve SSD 3.0 galiba hız konusunda biraz sınırlama yaşarım.

Son düzenleme:
Hocam benim attığım linkteki görselde de gözüktüğü üzere üstünde PCI-e Gen3 X 2 yazıyor. SATA SSD'ler PCI-e veri yolunu kullanabiliyor mu?

Hocam anakartım çok yeni değil. MSI H110M GAMING üstünde 1 tane PCI-e 3.0 X16 slotu 2 tane de PCI-e 2.0 X1 slotu bulunuyor. X16 da zaten ekran kartı takılı. Eğer dediğiniz gibi NVMe ise M.2 NVMe SSD NGFF To PCIE 3.0 X1 Adaptör 4391a M Key 960 Evo Kart Çevirici Dönüştürücü Kasa içi Disk Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor linkindeki dönüştürücü ile kullanmayı düşündüm. Burada da slot 2.0 adaptör ve SSD 3.0 galiba hız konusunda biraz sınırlama yaşarım.
Hocam adı üzerinde SATA SSDyi (Bendeki gibi PCIe/SATA girişi var) fakat SSD SATA ise PCIe ve SATA uyumlu girişe taktığınız da SATA üzerinden çalışır PCIE den değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı