Skolyoz kaç derece?

grainn

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
4-5 ay önce bir sebepten dolayı göğüs röntgeni çekilmiştim, dün dikkatimi çekti bende skolyoz var, 20 gün sonra polislik mülakatlarım var 10 dereceye kadar skolyoz kabul ediliyor. Sizce bu görseldeki skolyoz kaç derece?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-08-05 saat 22.36.17_91905ab1.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-08-05 saat 22.36.17_91905ab1.jpg
    88,1 KB · Görüntüleme: 422
Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi alandan baktıklarına göre değişir sizin bel bölgenizde var gibi duruyor, çağımızın hastalığı oldu herkeste bu kadar var desek yalan yok ama 10 derece çıkma ihtimali düşük de olsa var. Neyse ki çok değil, sağlıktan önemli değil. Erken teşhis etmenize olanak olmuş sağlık kontrolü.

Hangi alandan baktıklarına göre değişir sizin bel bölgenizde var gibi duruyor, çağımızın hastalığı oldu herkeste bu kadar var desek yalan yok ama 10 derece çıkma ihtimali düşük de olsa var. Neyse ki çok değil, sağlıktan önemli değil. Erken teşhis etmenize olanak olmuş sağlık kontrolü.

Evde kendi başıma 20 gün içinde bunu biraz düşürebilir miyim bilginiz var mı? Dik oturmam vb artamasını engeller mi sizce?

Düzgün pozisyonda uyumak derken nasıl yani hocam.
Yan yatma, yatakta düz yatarken eğrilme, internette skolyoz giderme egzersizlerine bak. Yani 10 derece civarı duruyor 1 derece düşürsen zaten okey gibi.

Seneye de girersin mülakatlara, bu skolyoz artmasın yeter ki. Şimdi girdin, bu artarsa mesleği de yapamayacaksın ama ondan daha büyük bir sorun var. Sağlık. Senin sayende ben de endişeye kapıldım, duruşum bozuk kifozum fazla, geri dönüşü olmayan hatalardan artık kendimi arındırmam lazım. Yarın elimden geleni yapmaya başlıyorum. İyi bir şeye vesile oldun teşekkür ederim

Yan yatma, yatakta düz yatarken eğrilme, internette skolyoz giderme egzersizlerine bak. Yani 10 derece civarı duruyor 1 derece düşürsen zaten okey gibi.

Seneye de girersin mülakatlara, bu skolyoz artmasın yeter ki. Şimdi girdin, bu artarsa mesleği de yapamayacaksın ama ondan daha büyük bir sorun var. Sağlık. Senin sayende ben de endişeye kapıldım, duruşum bozuk kifozum fazla, geri dönüşü olmayan hatalardan artık kendimi arındırmam lazım. Yarın elimden geleni yapmaya başlıyorum. İyi bir şeye vesile oldun teşekkür ederim.

Rica ederim bu mesajı atman beni de mutlu etti Discord veya bir hesabını verirsen konuşalım haberleşelim hocam. Bu arada cidden 10 derece var mıdır bu ya? Bu sene kazanıp sağlıktan elenmek çok koyar bana 1.5 2ayda derecemi düşürmeye çalışmalıyım gerçekten bu beni çok üzer.

Rica ederim bu mesajı atman beni de mutlu etti Discord veya bir hesabını verirsen konuşalım haberleşelim hocam. Bu arada cidden 10 derece var mıdır bu ya? Bu sene kazanıp sağlıktan elenmek çok koyar bana 1.5 2ayda derecemi düşürmeye çalışmalıyım gerçekten bu beni çok üzer.
10 derece skolyoz görüntülerine baktım internetten, bizim ağır gördüklerimiz 20 derecenin üstü görüntüler. Olabilir de yani o yüzden ama dediğim gibi senin üst tarafta değil alt tarafta, nasıl değerlendireceklerine bağlı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı