Skolyoz var mı?

sudesss

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar MSÜ'ye hazırlanıyorum. Bugün röntgen çekildim anlayan biri varsa bu sıkıntı yaratır mı? HHO sıfır derece istiyor ama doktor bile ben omurgası dümdüz sıfır derece olan insan çok az gördüm dedi. Yani okula her sene alınan o kadar kişinin hepsinin omurgası dümdüz mü anlamadım. Bir de başvuran kadın aday sayısı çok az olduğu için bir 1-2 derece için kabul ediyorlarmış diye okudum. Yardımcı olun ya.

Dosya Ekleri

• download (1).png
    download (1).png
    223,1 KB · Görüntüleme: 27
  • download (2).png
    download (2).png
    327,3 KB · Görüntüleme: 24
Arkadaşlar MSÜ'ye hazırlanıyorum. Bugün röntgen çekildim anlayan biri varsa bu sıkıntı yaratır mı? HHO sıfır derece istiyor ama doktor bile ben omurgası dümdüz sıfır derece olan insan çok az gördüm dedi. Yani okula her sene alınan o kadar kişinin hepsinin omurgası dümdüz mü anlamadım. Bir de başvuran kadın aday sayısı çok az olduğu için bir 1-2 derece için kabul ediyorlarmış diye okudum. Yardımcı olun ya.
Ciddi bir skolyozun yok; yani doğrudan elenme sebebi olmaz gibi duruyor. Ancak 10°’nin altında olması gerekiyor ve görüntü de 10° altı izlenimi veriyor.
Kural zaten 10°’nin altında olması. Yani durumun iyi, kötü değil.
Kadın aday sayısı az olduğu için farklı bir uygulama yapıldığına dair bir şey duymadım; bence öyle bir durum yok. Belki şöyle bir durum olabilir: Birinin 5°, diğerinin 9° eğriliği vardır; bu durumda 5° olanı tercih edebilirler.
Ama en doğrusu, bir ortopedi doktoruna danışmak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı