Skolyozun kaç derece olduğu nasıl öğrenilir?

elyasatx

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
16 yaşındayım, bel ağrısı nedeniyle doktora gittim ve skolyoz teşhisi konuldu. Ortalama kaç derece olduğunu anlayan var mı? Spor yapmam gerekiyormuş.

Röntgen çekiyorsun makine direkt derecesini söylüyor. Doktorunun bunu bilmesi gerekir, ayrıca skolyozun bele yakınsa evet ağrı olabilir ama bende olmuyor durduk yere. İlginçmiş seninki.

Röntgen çekiyorsun makine direkt derecesini söylüyor. Doktorunun bunu bilmesi gerekir, ayrıca skolyozun bele yakınsa evet ağrı olabilir ama bende olmuyor durduk yere. İlginçmiş seninki.

e-Nabız'da şu şekilde gözüküyor hocam.
M41.1 - juvenil ve adölesan ıdiopatik skolyoz m40.4 - lordoz, diğer e55.9

Aşırı kambur duruyorum yürürken falan bel ağrım büyük ihtimalle ondan kaynaklanıyor.

Skolyozun ileri seviye değil, maksimum 5-6 derece derim. Doktordan bunu net öğrenebilirsin tabii de senin ağrılarının sebebi bu kadar az bir skolyoz olamaz. Gündelik hayatta gördüğün bir çok insanda skolyoz var, bu çağın kroniği artık. Spor yapman bel kaslarına, sırt kaslarına ve düzgün bir postür sahibi olmana yararı olur. Ama dediğim gibi bu kadar az derece spor ve yüzme ile sıfıra bile indirilebilir.

Bir de dikkatimi çekti, kalbinizdeki o çubuk nedir? Özel değilse tabii.

Skolyozun ileri seviye değil, maksimum 5-6 derece derim. Doktordan bunu net öğrenebilirsin tabii de senin ağrılarının sebebi bu kadar az bir skolyoz olamaz. Gündelik hayatta gördüğün birçok insanda skolyoz var, bu çağın kroniği artık. Spor yapman bel kaslarına, sırt kaslarına ve düzgün bir postür sahibi olmana yararı olur. Ama dediğim gibi bu kadar az derece spor ve yüzme ile sıfıra bile indirilebilir.

Bir de dikkatimi çekti, kalbinizdeki o çubuk nedir? Özel değilse tabii.

Hocam doktor bol bol barfiks çekip bir spor dalıyla ilgilenmemi söyledi. Bel ağrılarım yıllardır var bir doktora gideyim dedim bunları dedi. Sizin önerdiğiniz barfiks demiri var mı?

Kalp tarafındaki çubukta sweatshirtin ipinin metali olabilir. (umarım :D)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı