Skylake İşlemci için DDR3 vs DDR4 Anakart?

Fatih Kuloğlu

Megapat
Makaleler
1
Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Meslek
Ticaret
Değerli forum arkadaşlarım, anakart ve islemcimi amd'den intele geçireceğim. Almışken 6. Nesil alayım diyorum fakat anakartta ddr3 mü, ddr4 mü? Sayın Recep bey ddr4 vurgusu yapmıştı lakin bütçe sıkıntısından eldeki ddr3 ile idare edersem iyi olacak. 6. Nesilin getirisi çok ama ddr4 / ddr3L uyumu var. Piyasada olan ddr3 anakartlar gerçekte işlemciden alınacak performansı etkiler mi? Görüş ve düşüncelerinizi paylaşır mısınız? Herkese iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
6.nesil işlemci kullanacaksan z170 çipsetine geçmen gerekiyor. z170 çipşetli anakartlar ddr4 ve ddr3l destekliyor. Şuanda ddr4 piyasası daha uygun ve dual channel ile tam performans alırsınız. mevcut ddr3 ün bu çipsete uymayabilir.

Yazdıklarım benim şu ana kadar duyduğum şeyler, eksik veya yanlış tarafları olabilir.

Ddr3 anakart kullanamazsın o işlemciye. Ddr3L ram kullanılıyor. O da laptoplarda kyllanılan ramler benim bildiğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…