Skylake Sistem Toplama

audeyay

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Kendimce bir sistem topladım ve sizin görüşlerinize göre bir hafta içerisinde toplayacağım. Sistem detayları şu şekildedir;
Şimdi arkadaşlar ben bu sistemi bu haliyle alacağım ama sormak istediğim birkaç soru var. Şimdiden verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
  • MSI Z170A Gaming M5 Anakart yerine MSI Z170A Gaming M3 yada MSI Z170A Gaming Pro almamı önerir misiniz ? Sormamın nedeni hem fiyatı düşürmek hemde okuduğum birkaç yorumu tastiklemek.
  • MSI GTX 970 Gaming 4G yerine MSI GTX 980 Gaming 4G almalı mıyım ? Aradaki 600 tl'lik farka değer mi ?
  • Intel Core i7-6700K Skylake 8M 4.0Ghz işlemci yerine i5 almamı önerir misiniz ? "AutoCAD, Sketchup, Archicad gibi programlar kullanıyorum, bu programlar CPU ile çalışıyor"
  • ZALMAN CNPS10X OPTİMA İşlemci Soğutucu yerine aynı fiyata farklı bir soğutucu önerir misiniz ? "Anakart ve işlemci değişirse fiyata göre sıvı soğutma alınabilir"
  • ZALMAN Z3 PLUS 600LE 600W MidT ATX Kasayı tercih ettim. Sebebi 4 fanlı alt, üst ve ön taraflarının açıkve havadar olması, 600W'lık güç kaynağı ile gelmesi, şık görünmesi ve fiyatı. bu fiyata önermek istediğiniz farklı bir kasa var mı ?
Recep ve Ali kardeşlerimin yorumları benim için çok değerli.
Saygılarımla...

Son düzenleyen: Moderatör:
Rx 480 fiyatı ve farkı ne olur acaba ? Bu arada konu güncel arkadaşlar

Yanlış bilgilendirme !
İşlemci soğutucu ile işlemci uyuşmuyor. İşlemci soğutucu 1151 soket altında almalısın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence işlemci soğutucuyu amazondan al. Orada 60$'a Corsair'in harika soğutmaları var.

Teşekkür ederim arkadaşlar. Diğer sorulara bir cevabınız öneriniz var mı acaba ?

Autocad gibi programlar kullanacaksanız I7'den şaşmayın. Mutlaka I7 alın içiniz rahat olsun.

Ayrıca bence de RX480'i beklemek daha mantıklı. Tabi sizin için sıkıntı oluşturmuyor ise. Ayın 29'unda çıkacak.
970 ile 980 arası performans bekleniyor. Üstelik daha ucuz olması da olası.
Kolay gelsin...

Cevabın için teşekkür ederim kardeşim.
O zaman kesinlikle ı7 6700k alıyorum Zaten siparişi temmuz'un 5-6 sı gibi vereceğim. Yani ister istemez bekliyor olacağım
2 sorum daha olucak;
MSI Z170A M5 yerine M3 almalı mıyım sence ? Çünkü arada pek bir fark olmadığını farkettim. Bütçemi tamamen yazdığım sisteme göre tuttum. Lakin arada çok fark olmayan parçaları düşürüp yerine işlemci soğutucuya ve ram'e daha fazla bütçe ayırmayı planlıyorum.
Birde seçtiğim kasa sence uygun mudur? Power supply'li kasalar arasında fiyat performan ve görünüş olarak beğendiğim kasa bu ama daha güzel bir öneriniz varsa seve seve beklerim

1- Anakartlar arasında performans değil, özellik farkı vardır. İşlemciye üst düzey OC yapmayacaksan M5, M3 yada Gaming Pro'dan herhangi birini alabilirsin.

2- MSI GTX980'i alabiliyorsan hiç düşünme.

3- AutoCAD, Sketchup, Archicad gibi yazılımlar CPU gücü istiyor ama bu yazılımlar Cuda desteği veriyorlarsa işi ekran kartı yapar.

4- ZALMAN CNPS10X Optima iyi soğutucudur.

5- Zalman Z3 iyi bir seçim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…