Skylake varken İ5 4460 almak mantıklı mı?

Kim demiş DDR2 bulunmuyor diye sıfırının satışı bile var güncellik güncellik diyorsunuz da ben 7 sene aynı PC ile oyun oynadım bu sistemlere göre baya eskiydi sistemin ama hala parçalarını bulabiliyordum ben hiç bir markanın fanı değilim fakat az elektrik tüketiyor diye de performanstan ödün vermem geçtim ki bireysel kullanımda bu elektrik harcaması fark edilecek seviyelerde değil iyi sosyaller.

Bu demek değildir ki DDR4 ile DDR2'yi aynı kefeye koyalım. Ben de 10 seneye yakın DDR2 sistem kullandım ve bu son yarım senedir DDR3 kullanıyorum. Arada ki hız ve performans farkını görünce "ben neden bunca zaman bu işkenceye katlandım ki" diye düşündüm. Eminim ki zaman içinde DDR3 ve DDR4 farkı da bu şekilde ortaya çıkacaktır. Şuan için aralarında bariz bir performans farkı olmadığı aşikar. Fakat sene 2016'ya gireceğiz ve güncelliğin önemi hala anlaşılamadıysa buna diyecek bir sözüm de yok. Teknoloji geliştikçe bileşenlerin ömürleri ve performansları yükselmekte, güç tüketimleri ise bunun aksine düşmektedir. Bunu çoğu kişi de zaten bilir.

Neyse konu iyice dağıldı. Ben tekrardan arkadaşa Skylake tavsiye ediyorum. İyi sosyaller.

Ben sizin sahsınıza demiyorum yanlış anlaşılmak istemem profesyonel bi oyuncu değilsen DDR3 gayet yeterlidir fazladan para vermeye gerek yok diyorum ben sadece F/p olarak konuşuyorum yani tabi o aradaki farkı verecek paran varsa DDR4 toplamak mantıklı ama F/p olarak düşünürsen 3 değil 5 seneye kadarda DDR3 rahatça götürür bi ekran kartı alırken bile "yeni alacaksan Dx 12 mutlaka olmalı" diyenlerde var. Ben şahsen bi sistem alıp 10,20 yıl kullanacak değilim gectimki her yenilik sistemlere yansıtmıyor dx 12 yı örnek olarak verdim dx12 kart alsakta destekleyen oyun yok şuan mesela bunu tecnopat ve teknoseyir deki makale ve açıklamaları okuyarakta çok rahat görmekteyiz uzun lafın kısası f/p isteyen birisinin DDR3 toplaması yeterlidir güç tüketimi içinde söyleyeceğim bireysel kullanımda farkı ayır edemezsiniz iyi sosyaller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…