Çözüm Skype İle Paylaş Nasıl Kaldırılır?

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
07/01/2021 tarihinde Microsoft Store üzerinden Skype'ı güncelleyince tekrar geldi. Sonsuza kadar gitmiyormuş. Güncelleyince tekrar yapmak gerekmiş.

Windows 10 ile varsayılan olarak gelen Skype, Contex menüde (Türkçesini bilmiyorum. Duyunca akla direkt bahsedilen şeyi getirecek bir çeviri de bilmiyorum.) 'Skype ile paylaş' ibaresinin gelmesini sağlıyor. Kullanan insan sayısı 3 falan olduğu için kaldırmak istiyoruz.

Sitede varsayılan olarak gelen ve elle yüklenen olarak ayırmış. Ben daha önce bir şekilde yapmıştım ama ne hikmetse birkaç gündür yine var. Bu yüzden şimdilik varsayılan olarak gelen olduğunu varsayacağım.

Skype'ı mağazadan yüklediyseniz (veya siz yüklemediyseniz):
Windows + R ile Çalıştır'ı açıp regedit yazıyoruz. UAC çıkarsa evet deyin. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\PackagedCom\Package\Microsoft.SkypeApp_(versiyon değişebilir)\Class\{776DBC8D-7347-478C-8D71-791E12EF49D8} kısmını açın. Sağ taraftaki DllPath'e sağ tıklayıp değiştir deyin. Değer verisi yazan yerin başına bir adet tire/kısa çizgi (-) koyun. Tamam deyip kayıt defterini kapatın. Bilgisayarı yeniden başlatmanızda yarar var.

Masaüstündeki bir dosyaya sağ tıklayıp deneyebilirsiniz. Artık yok.

Skype'ı sitesinden indirdiyseniz:
Windows + R ile Çalıştır'ı açıp regedit yazıyoruz. UAC çıkarsa evet deyin.
HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\ShareWithSkype konumuna gidin. Sağ tıklayıp sil deyin. Bilgisayarı yeniden başlatmanızda fayda var.

Bende böyle olmadığı için deneyip gitti diyemiyorum.

Kaynak: How to Remove 'Share With Skype' in Context Menu in Windows 10

Şu şurada dursun. İsteyen de kullanır belki.

Kod:
import winreg

with winreg.OpenKey(winreg.ConnectRegistry(None, winreg.HKEY_LOCAL_MACHINE), "SOFTWARE\Classes\PackagedCom\Package") as access_key:   
    skype = 0
    i = 0

while True:
        key = winreg.EnumKey(access_key, i)

if "SkypeApp" in key:
            skype = key
            break

i += 1

with winreg.OpenKey(winreg.HKEY_LOCAL_MACHINE, "SOFTWARE\Classes\PackagedCom\Package\\" + skype + "\Class\{776DBC8D-7347-478C-8D71-791E12EF49D8}", 0, winreg.KEY_SET_VALUE) as sub_key:
    winreg.SetValueEx(sub_key, "DllPath", 0, winreg.REG_SZ, "-")

print(skype)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…