Çözüldü Skype nasıl telefon numarası taklit ediyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
13
Yer
Hinohara Nishitama
Eskiden, belki de hala, Skype'a kontör alıp rastgele bir Skype numarası ile, kiralanan sabit numara ile veya kendi telefon numaramız ile çağrı yapabiliyorduk.

Microsoft bize bir SMS gönderiyor, SMS'deki kodu Skype'a girince çağrılarımız kendi telefon numaramızdan geliyor gibi gözüküyor karşı tarafa.

Bu nasıl mümkün? Telefon numarasının asıl sahibinin haberi bile olmadan onun adına başkaları aranabilir bu şekilde. Büyük bir güvenlik açığı değil mi?

Mail gönderirken olduğu gibi kafama göre telefon numarası sallayıp istediğim kişiyi arayabilir miyim yani?

Çözüm
Bence numarayı değiştirmiyor. Sadece numaranın farklı gözükmesini sağlıyor. Tıpkı "Gizli Numara" yazması gibi.
Hala var mı bilmiyorum ama 2014-15 civarlarında Play Store'da bir uygulama vardı ismini şimdi hatırlayamıyorum. Herhangi bir telefon numarası girip (Gerçekten herhangi bir örneğin 11156) istediğiniz kişiyi arayabiliyor veya SMS atabiliyordunuz. Reklam izleyerek hak kazanıyordunuz vs. Ben de merak edip bir bakayım dedim ve 155 girip kendimi aradım. İşte o zaman aynı şoku ben de yaşamıştım. O tür bir uygulama şu an yok sanırsam. Ancak ben de hala nasıl yapıldığını merak ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı