Öncelikle modlama kısmına hoş geldiniz

. Skyrim SE'yi 1000'e yakın modla oynayan birisi olarak söyleyebilirim ki, biraz vakit geçirdikten sonra gözünüzde büyüttüğünüz kadar zor bir şey olmadığını anlayacaksınız çünkü direk bir mod üzerinde değişiklik yapmıyor ise baktığınız mod genelde hep aynı modları gereksinim olarak istiyorlar. Örneğin benim mod listem için yaklaşık 50-100 tane klasik mod var, kalan modların neredeyse hepsi o modları temel olarak alıyor.
Öncelikle size şunu sorayım: Mod Manager olarak ne kullanıyorsunuz? Popüler seçenekler Vortex (Nexus Mods'un kendi programı) ve Mod Organizer 2 (açık ara en popüler olanı). Hiç kullanmıyorsanız tavsiyem Mod Organizer 2'yi yüklemeniz çünkü liste büyüdükçe modları kontrol etmek imkansızlaşıyor.
Attığınız resimlere bakacak olursam:
- 1. resimle ks hairdos (ekstradan kaliteli saç modelleri ekliyor) gereksinim olarak var, açıklamasında yazdığı gibi hdt smp versiyonu opsiyonel, saçlara fizik ekliyor, hareket edince sallanıyorlar vs.
- 2. resimde powerofthree bir klasik zaten, mod listesinin başına atıp bir daha bakmayacağınız bir mod, ama Skypatcher'i manuel olarak kullanmanız gerekli (ben kullanmadım hiç).
- 3. resimde de ilk 3 mod kadın vücut modu; hepsi de vücudu polygonları vs. 0'dan oluşturdukları için zırh vs. modlarının hepsinin sahip olduğunuz vücuda uyumlu olması gerekiyor. Bu modu yapan mesela üşenmemiş 3'üne de ayarlamış ayrı ayrı, ya indirme kısmında 3 versiyonu ayrı sunmuştur ya da fomod şeklinde yüklemiştir yüklerken seçiyorsunuzdur. Bunların arasından benim tavsiyem 3ba veya bhunp olur, 3ba en yaygın olanı, dolayısıyla desteği en fazla olan, Bhunp'de ondan sonra en popüleri ama artı olarak bir tık daha detaylı diyebilirim. Onlardan sonra dva - dynamic vampire appearance gereksinimi sadece o moda sahipseniz o mod için Patch'e sahip olduğu için gözüküyor, onun altındaki kalan 3'lü de yine opsiyonel. Alt taraf da zaten bu modu gereksinim olarak gösteren mod listesi, yani işiniz yok onlarla. Kısacası bu listeden sadece 1 tane vücut modu seçseniz yeterli.
İlgini çeken modları bana söylerseniz daha iyi alternatifler vs. önerebilirim belki, sadece onlar değil genel olarak modlamaya hevesliyseniz giriş seviye güzel modlar da önerebilirim, oynanışı çok etkilemeyen ama grafiği geliştiren tarzda.
Mesela şunu önereyim direk:
Skyrim 202X by Pfuscher 10-15GB ama oyunun görselliğini aşırı zenginleştiriyor