Skyrim'de görev sırası karmaşası

pLowstoneK

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar yıllardır ilk kez Skyrim oynamak için biraz modlayıp, oyunu açtım ve şu an 4 level falanım. Oyun içinde görevler aşırı karmaşık geldi. Ne level sınırı yazıyor ne da haritada bir açıklama var. SS olarak attım zaten ne yapabilirim? Modu falan var mı görev yaparken sırayla yapmak istiyorum.

Dosya Ekleri

• ScreenShot7.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 159
Son düzenleyen: Moderatör:
"Seda Sanatı" ana görev, "Altın Pençe" ana oyunun kendisindeki bi' yan görev, bu ikisi dışındaki diğer her şey yanlışım yoksa Creation Club içeriği.
Anniversary Edition güncellemesiyle görev listenizi doldurmak yerine oyunu oynayıp kendiniz denk geldikçe verilecek şekilde değiştirilmiş olmaları lazımdı ama sizde niye öyle olmuş anlamadım...
Konuda istediğiniz gibi görevleri kategorilendiren bi' mod yok diye biliyorum (en azından Special/Anniversary Edition için, Legendary Edition oynuyor olsanız Quest Categorization modu işinize yarardı).
Görev listesinde görevlerin adlarının yanlarındaki sembollerin ne anlama/neye denk geldiğini öğrenerek kendi içinizde bi' nevi çözebilirsiniz. Bu konuda şu UESP sayfasındaki "Knotwork" kısmı işinizi görür.

Son düzenleme:
Dostum Special Edition ama modlar var, neden böyle oldu anlamadım. Görev modu falan yok yani öyle bir mod yüklediğimi düşünmüyorum. Bu SS'te olandan daha fazla görev var 30-40 tane vardır görev şu an ama karışık oyun zevkimi etkiliyor kafam karıştı yani. şu dediğin Quest categorization modu işe yarar mı acaba? veya başka ne yapabilirim creatin Club içeriği demişsin ne olduğunu bilmiyorum ama neyse var mı yapabileceğim bir şey?

Düşmanlar senin seviyene göre spawn oluyorlar seviyeye göre değil ilgini çekene göre git. Ana görevde birkaç shout öğrendikten sonra başla yan görevlere.

Düşmanlar senin seviyene göre spawn oluyorlar seviyeye göre değil ilgini çekene göre git. Ana görevde birkaç shout öğrendikten sonra başla yan görevlere.

Hangisi ana görev hangisi yan görev o bile belli değil ki ) Neyse oynayacağım şimdi kafama göre bakalım.

Hangisi ana görev hangisi yan görev o bile belli değil ki ) Neyse oynayacağım şimdi kafama göre bakalım.

4 seviyede bu kadar görev gelmez zaten. Modların vs. envanterindeki notu kitabı okumanı istediği görevlerdir bazıları.

Creation Club içeriği demişsin, ne olduğunu bilmiyorum ama neyse. Var mı yapabileceğim bir şey?
Creation Club, Bethesda'nın paralı içerik sattığı bi' sistem. Bütün bu görevler de Creation Club'taki içeriklerden işte.
Sürümünüz dediğiniz gibi Special Edition olsa bu kadar görevinizin olmaması lazım, en fazla "Anniversary" güncellemesiyle herkes için oyuna ekledikleri 4 içerikle alakalı olanlar olur.
Anniversary Edition ya da Anniversary Upgrade almadığınıza emin misiniz? Anniversary sürümünde bütün Creation Club içerikleri dahil olarak geliyor çünkü, sizde de durum öyle gibi geldi bana.
Şu dediğin "Quest Categorization" modu işe yarar mı acaba?
Dediğim gibi, Legendary Edition oynasanız işinize yarardı. Mod Special Edition'a uyarlanmadığı için yapabileceğiniz bi' şey yok, uyumlu değiller.
Var mı yapabileceğim bir şey?
Oyuna Steam üzerinden sahipseniz DLC'leri yönetme kısmından eğer varsa "Anniversary Upgrade"'in tikini kaldırarak içerikleri devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Sonrasında yeni bi' kayıtla oyuna yeniden başlamanız gerekir mi emin değilim.

Ya da oyunun kurulu olduğu dizinde Data klasöründeki "CC" ile başlayan klasörleri silmeyi deneyebilirsiniz ama oyununuzu ya da kayıt dosyanızı bozmayacağının garantisi yok.
Adında "Fish", "AdvDSGS", "Curios" ve "Survival" yazanları silmediğinizden emin olun, internette silinmesi durumunda sıkıntı olabileceğini belirtmişler. Bu bahsettiğim dörtlüyü silmek yerine bi' klasöre yedekleyin, yeni bi' kayıtla oyuna yeniden başlarsanız sıkıntı olmaz diyen de olmuş.
Artık hangisini denemek isterseniz...
Veya başka ne yapabilirim?
Dediğim gibi en basitinden görev listesinde görev isimlerinin yanındaki sembollerin ne anlama geldiğini öğrenebilirsiniz. Attığınız ekran görüntüsünde yanlardaki sembol "yan görev" olduğu anlamına geliyor mesela, yapmak zorunda değilsiniz. Yine de ana oyundaki yan görevler için de aynı sembol kullanıldığı için araya ana oyunun kendisindeki içeriklerden de bir kaç tane karışabilir belki...
İlk iletimde verdiğim linkte ana hikaye görevleri ve loncaların görevlerinin de sembolleri var, bakabilirsiniz.

@pLowstoneK

Son düzenleme:

O sembollerle işi yürüteceğim ya bakalım belki zamanla alışırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…