Skyrim'e mod yüklenmeli mi?

teknovari

Centipat
Katılım
21 Ekim 2023
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle Fallout fanı olduğumu belirtmek isterim. Modlar ayrı bir dünya katıyor oyuna ama Skyrim'i ilk kez oynuyorum ve oyunu çok değiştirebilir diye çekiniyorum açıkçası.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk kez oynayacaksan bence bu 2 mod harici mod kurma.
 
Skyrim'in olayı, 14 yıllık mod birikimi sayesinde artık "oyun"dan çok "oyun motoru" olması, modlarla istediğiniz yöne çekebilmeniz zaten. Skyrim modlanır ve bana kalırsa modlanmalı da, ama ne kadar modlayacağınız sizin bileceğiniz iş.
Ben oynadığım bin bilmem kaç küsür saatin bir dakikasında bile oynanışı değiştiren mod(lar) kullanmamış yani oyunu olduğu gibi oynamış ve hâlâ öyle oynayan bi' eleman olarak bir eksikliğini hissetmedim.

İleride ne yapacağınız size kalmış, karışmak bana düşmez ama (bence) en azından ilk oynayışta oyunu olduğu gibi görmek, oynamak ve alışmak için Unofficial Patch (resmî patch'lere rağmen kalan bug'ları düzeltmesi için), A Quality World Map (yüksek çözünürlüklü harita; nereye nasıl gideceğinizi görmek, yolu bulamadınız diye atla dağları aşmaya uğraşmamak için) ve ihtiyacınız varsa Türkçe yama + Unofficial Patch'in çevirisi dışında fazla modlamaya gerek yok.
Uğraşmak isterseniz ayrıca grafik modlarıyla oyunu "güzelleştirebilirsiniz" belki. Ben ona da çok uğraşmıyordum ama...
 
Son düzenleme:
Sende oyunu çok değiştirmeyen modları kur . Skyrim açık ara Minecraft ile birlikte en çok modu yapılmış oyun. Modsuz skyrim tabii ki güzel hatta şahenedir, oyun bu kadar şahane olduğu için hem halen daha çıkmasından 14 yıl geçmesine rağmen oynanmaya hem de halen daha modları yapılmaya devam ediyor. Skyrim'in üzerine yapılan oyunlar bile var. Skyblivion diye bir proje bile var, bu sene çıkacak. Elder Scrolls IV:Oblivion oyunu (ki 100-150 saatlik bir oyun) en küçük detayına kadar skyrim üzerinde remake'i yapılıyor. Projeye bakabilirsin, bu sene çıkmış Oblivion Remastered'dan bile daha iyi duruyor.

Neyse çok uzattım özetle sana tavsiyem şu: oyunu vanilla oynamak istiyorsan quality of life modları diyeceğimiz vanilla oynayışı değiştirmeyen fakat bugları vs. düzelten olmazsa olmaz modları yüklemeni tavsiye ederim. Unofficial Skyrim Patch, SKSE, SkyUI, SSE Engine Fixes, Address Library for SKSE, SSE Display Tweaks gibi modları kurabilirsin. Bunlar genel olarak bugların vs. giderildiği ve diğer modların da temel olarak kullandığı en temel modlardır. Gerisi ise tamamen sana kalmış.
 
Herkese teşekkürler düşündüğüm gibi , oynayışı değiştirmeyen dediğiniz modları kurucam. Bu arada skyrim fanıysanız Fallout new vegası da oynamanızı şiddetle öneririm. skyrimin biraz daha bilimli şeysi
 
Modlara abanın derim. Oyunu zevkli yapan modları bence.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…