SLA yazıcı mı FDM yazıcı mı alınmalı?

Makaleler
6
Yer
Karabük'ün safran tarlaları
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Asus rog strix B760m-G S SnowFlake / İşlemci intel i5 13600k / Ekran kartı: Asus Noctua 3070 / Ramler: Asgard Rog Strix 16x2gb 7200mhz / Sıvı soğutma: Asus rog ryujin III 240mm / kasa fanları: Noctua S12a x4 & NF-A14 x2 & NF-a12x25 x2 / Kasa: NZXT H6 Flow.
Merhaba dostlar,

Yakın zamanda SLA yazıcı önerileriyle ilgili bir konu açmıştım. Tam olarak karar veremediğim için bir kez daha buraya sormaya karar verdim.

Şu anda ELEGOO Neptune 4 kullanıyorum ve gerçekten memnunum. Yazıcıda hiçbir sorun yaşamadım. Ancak, içimden bir yerlerde figür basma isteği var. Daha önce FDM yazıcıda böyle bir şey denemedim. Sizce FDM yazıcıyla figür basmak mümkün mü?

Sonrasında SLA yazıcılara göz attım ve araştırmaya başladım. Fakat fiyatlar gerçekten oldukça yüksek. Aklımda şu anda ELEGOO Saturn 3 Ultra var. Sizce SLA yazıcıya geçmeye değer mi?

FDM yazıcımla şimdiye kadar birçok şey yaptım. Ancak, SLA yazıcıların baskı hacmi ve maliyetleri nedeniyle beni kısıtlayacağını düşünüyorum. Bu konuda sizlerin önerilerini bekliyorum.

Teşekkürler şimdiden.

Maliyetler dediginiz gibi yuksek. Basacaganiz figuru cidden icinize sinerek basmaniz gerekiyor. Ayrica kimyasal onlemleri de almak gerekiyor SLA yaziciyla ugrasirken, bir eksisi de o. FDM ile alacaginiz baskidan cok daha iyi olacaktir cikan sonuc. Ancak FDM ile figur basmissaniz ve kalitesi tatmin etmediyse Elegoo Mars 4/5 veya biraz daha uygun makine bakip karar verebilirsiniz.

Öncelikle cevabınız için teşekkürler. FDM de daha önce hiç figür basmadım daha çok büyük silah avize tarzı şeyler bastım ondan dolayı da ne kadar detalı olabilir bilmiyorum şimdi gidip bir sla yazıcı almam demek en az 12 bin TL vermem demek (kürleme yakıma olmadan) ondan dolayı çok zorlanacağım.Aşırı arada kaldım, ya yazıcıyı satmayıp 0.2mm noozle ile alabileceğim en kaliteli baskıyı almaya çalışacağım ya da sla yazıcı alacağım.

@yusuf7878 Sure inanilmaz uzar bu sekilde. Deneme amacli alabilirsiniz ama, nozzle fiyatlari cok ucuk degildi Elegoo icin. Deneyip karar verebilirsiniz ama cok daha kisa surecegini de aklinizda bulundurun SLA ile. Beklediginize degecekse 0.2 kullanin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…