Slackware Linux kurulumu ve incelemesi

Çok güzel bir rehber olmuş elinize sağlık. Biraz zor ve uğraştırıcı gözüküyor ama rehberinize bakan kolayca kuracaktır diye düşünüyorum. Son distrolarla artık iyice kolay kurulumlara alıştık. Windows kurmak bile daha zor bence artık son Linux Distrolarını kurmaktan.

Defaultta F klavyeye de destek var

Soru: Slackware'in kullanıcısı tam olarak kimdir? Ne için kullanılır?

Ben yıllardır bu dağıtımı doğru düzgün kullanan kişi görmedim. Sen 6 yılda bir elimin parmaklarını tamamlayan kişi oldun resmen. Kötü bir dağıtım olmadığının farkındayım. Muhtemelen current versiyonu bana Gentoo'dan daha çok hitap eder. Fakat bu dağıtımı kullanmak için hiçbir neden bulamıyorum çünkü diğer mainstream dağıtımlar zaten her alanı domine etmişler.

Son düzenleme:
Bu rehber çıktığından beri Slackware 15'in çıkmasını bekliyorum, çıkarsa geçebilirim. Güzel rehber olmuş hocam, işime çok yarayacak.

OpenSuse bunu temel alıyordu. Bir ara popülerdi bayağı sonradan düştü. Ama bana da biraz amaçsız geliyor:
Debian: Stabilite
Ubuntu: Son Kullanıcı
Arch: AUR, orta düzey özelleştirme
Gentoo: Üst düzey özelleştirme
Solus: Bağımsız son kullanıcı dağıtımı
Pure: Bağımsız gizlilik ve güvenlik
SlackWare: ?
Fedora: ?
Diğer kullanmak için bir sebep bulamadığım dağıtım ise Fedora. Aydınlatabilecek olursa memnun olurum.

Slackware en eski dağıtımlardan biridir, 1995-2000'lerde Linux dünyasının Debian ile birlikte öncüsü sayılabilir.

Fedora ise hem güncel paketleri hem de stabiliteyi bir arada tutabilen bir dağıtım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…