Slackware Linux nasıldır?

AliEmir

Femtopat
Daha fazla  
Slackware nasıl bir dağıtımdır?
Çoğunlukla server odaklı da olsa günlük olarak kullanıp çok beğenenleri görüyorum internette özellikle distrowatch'da 9.0 puanı var bayağı iyi yorum da almış sizce günlük kullanım olarak nasıl bir dağıtımdır? Ve neden bu kadar az kullanıcısı var? Bu kadar iyi bir dağıtım olmasına rağmen.

@Bayram Tempest @erengore @Rona

Zordur.
Bağımlılık denetimi (dependency check/control) yapmaz. Yaptığı iddia edilen eklentiler yanlış çalışır.
SysVinit kullanır.
Bana göre gerçek Linux'tur.
Proje sahibi ölünce ne olacak çok merak ediyorum.
Sanal makinada resmen kurcalayın. Ya aşık olursunuz ya nefret edersinz Slackware'den. Arası yok.

slackware64-15.0-install-dvd kurdum eski PC'yi hemen gördü boşta 667 MB RAM X86_64 kurulu ASUS M2V-MX anakart 2 GB RAM AMD Athlon 64 X2 4800+ Radeon HD 5570. i586 slackware kursaydım 300 MB düşerdi. günlük kullanım için yeter bence satranç programı bile var çok kuvvetli oynuyor. KDE ile geliyor Xfce ve blacboxta seçiliyor. Kurulum text ile Dual OS kullanmak isteyenler dikkatli olun kurarken. Windows'u silmeyin. tek eksisi kurulumun text olması .

Slackware Linux kurulumu ve incelemesi kurarken yararlandım kurulum değişmemiş aynı.

Son düzenleme:
Linux konusunda deneyimli değilseniz ve sistemin bütün parçaları ile teker teker uğraşmak istemiyorsanız önerilmez. Kimine göre zaman kaybı, kimine göre gerçek linux deneyimi.

Ne amaçla kullanacağınıza göre tercih edebilirsiniz ama bütün paketleri kendinizin derlemesi işine girmek biraz yorucu olacaktır. Öğrenme amaçlı kullanabilirsiniz, eğer zamanınız varsa. Ancak günlük kullanım için Ubuntu ve türevleri dağıtımlar daha mantıklı olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı