Slax Linux Wireless Modemleri Görmüyor

Nitratium_TR

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
USB'ye Slax kurdum ve laptoptan açılmada vs. hiçbir sıkıntı yok ancak Net Manager'a girdiğimde hiçbir Wireless ağ gözükmüyor. İmkanım olmadığından kablo aracılığı ile bağlanmayı deneyemedim. Genelde laptoplarda Wireless kartını kilitlemeye yarayan bir tuş olur. O tuş Windows'da etkin gözükürken bastığımda kapanıp açılabiliyor. Slax'a geçtiğimde turuncu yanıyor (yani devre dışı) ve tuşa bastığımda değişiklik olmuyor. Slax sitesinden bazı modülleri indirip düzeltmeye çalıştım ancak beceremedim.

Windows'da laptop içerisinde Realtek RTL8191SE WiFi Adapter gözüküyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkes gibi niye Linux Mint 18,3 Mate dene miyon?
2015-10-17 22.56.22.jpg

Vezzy200 yani bunu Teknosa'dan 4,99TL'ye almıştım Vestel TV için bu ama muhtemelen Slax tanır onu...
Ekran Görüntüsü 2018-01-29 19-23-09.png

Linux Mint 18.3 Sylvia 64-bit da sorunsuz çalışıyor.

Herkes gibi niye Linux Mint 18,3 Mate dene miyon?
Eki Görüntüle 279420
Vezzy200 yani bunu Teknosa'dan 4,99TL'ye almıştım Vestel TV için bu ama muhtemelen Slax tanır onu...
Eki Görüntüle 279421
Linux Mint 18.3 Sylvia 64-bit da sorunsuz çalışıyor.

Evde kendi bilgisayarımda hdd içerisinde Ubunru yüklü zaten. Tatilde olduğum için babamın laptopundan kullanabiliyim diye Slax kurmuştum. Yarın Mint denerim teşekkürler tavsiyen için...

USB'ye Slax kurdum ve laptoptan açılmada vs. hiçbir sıkıntı yok ancak Net Manager'a girdiğimde hiçbir Wireless ağ gözükmüyor. İmkanım olmadığından kablo aracılığı ile bağlanmayı deneyemedim. Genelde laptoplarda Wireless kartını kilitlemeye yarayan bir tuş olur. O tuş Windows'da etkin gözükürken bastığımda kapanıp açılabiliyor. Slax'a geçtiğimde turuncu yanıyor (yani devre dışı) ve tuşa bastığımda değişiklik olmuyor. Slax sitesinden bazı modülleri indirip düzeltmeye çalıştım ancak beceremedim.

Windows'da laptop içerisinde Realtek RTL8191SE WiFi Adapter gözüküyor.

Hocam Slax'in kendi sitesinde modüller var. O modülleri modules klasörüne attığın zaman boot edilirken kuruluyorlar. Sitedeki modüller arasında 'wifi', 'wlan', 'network' gibi anahtar kelimelerle aratırsan ihtiyacın olan modülü bulabilirsin.

Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı