Laptop
Fazla uzatmadan derdimi anlatmaya çalışacağım.
Cihazı iki hafta önce aldım ve gerekli tüm sürücüleri falan kurmuştum. C23 ve türevi birkaç test yaptım sıcaklık değerleri ve puan normal çıktı.
Sorun şu ki cihazım boştayken anormal seviyede fan(CPU fanı) çalıştırıyor. Hatta ilk açılışta BIOS-Windows ekranındayken bile fan çok hızlı çalışıyor.
Masaüstünde arka planda her şeyi kapattığım halde boşta dururken fan sesli çalışıyor, Chrome'da birkaç sayfa açıkken yahut film izlerken gene aynı.
Ben istiyorum ki cihaz boştayken veya günlük hafif işler yaparken fan sesi duymayayım. Sadece yük altına girince fanlar hızlı çalışsın.
Her neyse cihazı aldıktan sonra ki gün servise yolladım ve halen serviste. Bugün arayıp hiçbir sorun olmadığını ve sadece format atıp geri göndereceklerini söylediler. Birkaç gün içinde elime geçmiş olur ve undervolt ile yaşadığım sorunu çözebilir miyim diye bir fikir aklıma geldi.
Eğer kesin çözüm sağlayacaksa cihazı kullanacağım, ama fayda etmez derseniz iade işlemi başlatacağım.
@erengore hocam daha önce yardımcı olmuştun bana bu konuda, fikrini belirtirsen sevinirim.