Slayer 7XL-3060 mı? HP Omen R7 5800H-RTX3070 mi?

Sağ olun hocam inşallah size de nasip olur.

Hocam kusura bakmayın sıkboğaz ediyorum böyle sizi ilk kez Gaming laptop aldığım için

Ne demek hocam her zaman yaninizdayim.
Sağ olun hocam inşallah size de nasip olur.

Hocam kusura bakmayın sıkboğaz ediyorum böyle sizi ilk kez Gaming laptop aldığım için

Bir soru soracağım bilgisayar boşta kaç derece.

Son düzenleme:

Hocam 50 oluyor 55 oluyor 65 oluyor ama Max 65 oldu boşta bir deneme yaptım sabaha kadar açık bıraktım oyun falan yüklendi sabah kalktığımda 48 dereceyi falan da gördüm. Bu arada fanlar 2700 RPM de bu sıcaklıklar oluyor fanı artırsam bunları bile görmez.

Bu arada belki bilginiz vardır ben bir deney yaptım oyunlarda AAA olan oyunlarda mesela the Witcher'da 91 dereceleri falan görüyordum 100 110 90 FPS'lerde geziyordu zaten 144 FPS olmadığı için FPS'i 60'a sabitledim 2 saat boyunca oynadım gördüğüm Max derece 85'di onu da bir defa gördüm 80 85 arasında geziniyor 5500 RPM de fanlar.

@Silinen üye hocam selam ben Ryzen 9 5900HX RTX 3070 Omen modelini almayı düşünüyorum. Siz cihazdan memnun musunuz acaba? Boşta cihazın fanları çok ses yapıyor mu yani özetle cihaz kütüphane gibi bir yerde kullanılabilir mi? G-Sync olmaması sizi çok etkiledi mi? Ayrıca cihazı hangi satıcıdan aldınız teknorya mı mtbilişim mi ve paketleme nasıldı? Ekte olan Jarrod'sTech'in yaptığı teste göre boştaki sıcaklığı çok ideal fakat fanlar kaç RPM de dönüyor yazılmamış. Forumdan bilgili bir kişi cihazda fanların minimum 2000RPM de döndüğünü söylemişti eğer doğruysa bu sıcaklıklar normal fakat boşta çok ses yapar cihaz, acaba senin balance modunda tarayıcında 6-7 sekme açıkken sıcaklık değerlerin nasıl? Bunlara ek olarak bir şey söylemek isterseniz dinlerim sizi. Çok soru sordum çünkü çok kararsızım, şimdiden teşekkürler hocam.

Merhabalar hocam bilgisayar akşam saat 8'den beri açık ve şu an 60 derecede boşta 55 60 civarı oluyor Spotify Chrome falan açıkken 48 dereceyi de gördüm gece Cyberpunk yükledim Ultra ayarlarda Ray Tracing Ultra DLSS kalitede 60FPS sabit oynuyorum derece Max 90'ı gördü 85 civarı oynuyor pek ısınma yaşamıyorum her zamanki Gaming laptop ısınmaları oluyor eğer kütüphanede kullanacaksanız şu an 2700 RPM de çalışıyor ve ses yok ama oyun oynarken fanları açmak zorundasınız kütüphanede ders içerikleri için kullanılabilir çok fazla ses olmaz ama oyun falan düşünürseniz imkansız kütüphanede. Toparlayacak olursam üründen memnunum ses kalitesi olsun ekran kalitesi olsun beni tatmin etti yine de sormak istediğiniz bir şey olursa yazabilirsiniz The Witcher'da 60 FPS'e sabitleyerek oynadım Max 83 dereceyi gördü aklınızda bulunsun fanlar oyun oynarken 5400 RPM de çalışıyor kendim öyle ayarladım kulaklığı taktığımda sesleri duymuyorum.

Hepsiburada'dan mt bilişimden aldım kargosu düzgün geldi bir problemi yoktu.

Kütüphanede neden oyun oynayayım söylemek istediğim sessiz olması gereken bir ortamda sessiz kalabiliyor mu cihaz olacaktı, fakat boşta 60 derece çok yüksek bir değer gibi geldi bana. Şu an kullandığım Monster cihaz boşta 38 40 derece arası dolaşıyor. 60 derece gibi bir değerde cihazın fan sesleri duyulmuyorsa çok ilginç geldi bana bu durum. Hala kararsız durumdayım

Ben Omen 15, Ryzen 7 5800h, RTX 3060 kullanıyorum. Cihaz 40 derecelerde geziyor boşta. Balanced modda çalıştırıyorum. Ses kesinlikle yok.

Ben Omen 15, Ryzen 7 5800H, RTX 3060 kullanıyorum. Cihaz 40 derecelerde geziyor boşta. Balanced modda çalıştırıyorum. Ses kesinlikle yok.

Böyle cevap arıyorum işte ya boşta 60 derece çok fazla şu an kullandığım Tulpar cihazı kalın bir cihaz metal kasa stress testlerinde ekran kartı maksimum 64 işlemci maksimum 71 dereceyi görüyor ama 5 senelik bir cihaz ve bana yetmiyor değişmek istiyorum, arkadaş boşta 60 oluyor diyor aynısı bende olsa bayağı sıkıntı olurdu cihaz benim için ve HP bu sebepten dolayı iade almıyormuş müşteri hizmetleriyle konuştum. Onun modeli 5900HX fakat 20 derece de fark etmez maksimum 5 derece diye düşünüyorum.

Aşağıdaki incelemenin 1.30 dakikasına giderseniz benim değerlerimle aynı değerlerden bahsediyor.

Ekran kartı: 41
İşlemci: 45 çıkmış Idle durumda yani boşta. Stres testleri ve oyun testlerindeki değerlerde aynı tabloda var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Gerçi bu incelemedik cihaz Ryzen 7 4800 müş ve ekran kartı 1660 Ti. Ama Omen serisinin genel olarak soğutma performansı iyi görünüyor. Ben Ryzen 7 5800h ve RTX 3060 ta boşta benzer değerler alıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu inceleme bendeki cihazla aynı, idle sıcaklığından bahsetmemiş ama işlemci %100 yüklendiğinde bile en yüksek 75 derece gördüğünden bahsetmiş. Ve incelediği en serin laptop olduğundan bahsetmiş.
Gerçi bu değerler her zaman %100 doğru olmuyor, cihazdan kaynaklı veya kullanıcının kullanım alışkanlıklarından kaynaklı durumlar olabiliyor 5-10 derece farklar olabilir ama rahatsız edici bir sıcaklığa çıkmadıkları hemen hemen tüm incelemelerin ortak görüşü gibi görünüyor.

Son düzenleme:

Sana mantıklı bir açıklama yaptım deneyimlerimi sundum 45 derecede çalışan arkadaşın bilgisayarı R7 ve 3060 ek olarak onun bataryası ve pili benim bilgisayarımdan düşük bunları da göz önünde bulundurarak 55 dereceleri söylüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…