Slayt nasıl sunulur?

gazwiez

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yarın fen bilimleri dersi için bir sunumum var. PowerPoint ile hazırladım sunumu. Ancak slaytı nasıl sunacağım bilmiyorum zaten daha önce de hiç slayt sunmamıştım bana tavsiyeleriniz nelerdir? Şimdiden teşekkürler.

Açıcaksın slaytına göre okuyup sunacaksın bu kadar
Öneri: Slaytında sorulara yer vermen daha iyi olur.

Okuyacağın şeyi bil. Aklından anlat. Yani tahtaya bakıp oraya yazdıklarını okumakla uğraşma. Hem hocan araştırmadan kopyala yapıştır yaptığını düşünür. Sınıfta arkadaşlarından da olacak şekilde 3 kişi seç ve sürekli aralarında gözlerini gezdir anlatırken. Bitince de sırana geç. Hiç kimse hatırlamıyor zaten.

Behzat Ç gibi anlatmayın yeterli. öncelikle sunum yaparken sürekli hocaya bakma arkadaşlarına bak. Ara ara hoca ile göz göze gelmeye çalış. Benim sunum yaparken yaptığım en büyük hatam sürekli hocam demem bunu yapmamaya çalış. Slayt sunarken sürekli slayta bakarak okuma kendi yorumunu kat. Kitaptan bakarak okuma gibi olmasın.

Slayttaki konuya hakim ol, ezberlemeye çalışma kendine güven sana verilen alanı iyi kullan (yürü, adım at) insanların gözlerinin içine bakarak ve konuya hakim olarak anlatırsan 100 alırsın.

power pointte yazıların geçiş efketini ayarlayarak insanların tahtayı okumasını değil de seni dinlemesini sağlayabilirsin.

Geçişi nasıl yapacağım hocam? PowerPointte acemiyim de.

USB'ye atıp akıllı tahtada açacaksın.

Vay be 2019 da Türkçe dersi için sunum yapmıştım kapkaranlık havada mükemmel sunmuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…